Alt du trenger å vite om hårfjerning

Alt du trenger å vite om hårfjerning

Fra napping av øyenbryn til voksing av bikinilinje – hårfjerning har vært en viktig del av våre skjønnhetsrutiner i århundrer. Det er fascinerende å se hvor mange metoder som har blitt utviklet gjennom tidene - fra enkle hjemmeløsninger til mer omfattende salongbehandlinger. La oss ta en nærmere titt på noen av de mest populære hårfjerningsmetodene, og hvordan de har blitt forandret og forbedret over tid. Kanskje finner du til og med noen gode tips på veien.

Barbering

Selv de urgamle egypterne brukte en utidig form for barberhøvel laget av bronse eller flint. Det å ha glatte og hårløse kropper var viktig for dem fordi det var et symbol for status og velstand. I løpet av 1900-tallet fikk kvinner over hele verden kortere og kortere skjørt, og barbering ble en utbredt, tilgjengelig og viktig del av de fleste kvinners skjønnhetsritualer. Barbering er fortsatt veldig populært den dag i dag, men det har fått sine utfordrere. Selv ved bruk av moderne barberhøvler kan man få kutt i huden og irritert hud. Barbering er riktignok en effektiv og praktisk metode, men hårene vokser veldig raskt ut igjen og mange må barbere seg oftere enn man kanskje ønsker og har tid til.

Sugaring

Voksing er en eldgammel hårfjerningsmetode, og sugaring er den eldste formen. De urgamle egypterne - kjent for sine unike skjønnhetsmetoder, brukte en blanding av sitron, sukker og vann, som de varmet til en sirup. Deretter påførte de et lag av blandingen på huden og lot den avkjøles før de til slutt rev det raskt av. Hårene ble dratt direkte fra roten og det tok dermed mye lenger tid før hårene vokste ut igjen. I nyere tid finnes det en mye mer praktisk måte å utføre sugaring på. Veet Oriental Wax er inspirert av urgamle voksoppskrifter og gir deg salongresultater hjemme. Du trenger ikke å lage din egen blanding – alt du trenger å gjøre er varme voksen i mikrobølgeovn før du påfører den på huden. Tenk om de urgamle egypterne hadde Veet!

Hårfjerningskremer

Vi forbinder ofte hårfjerning med smerte, men dette trenger ikke å være realiteten. Den mest smertefrie metoden er å bruke hårfjerningskrem. Kremen løser opp de uønskede hårene fra hudoverflaten, og resultatet blir silkemyk hud. Hårfjerningskremer er ikke en ny metode, men har eksistert i tusenvis av år. Tidlige oppskrifter inneholdt til og med ingredienser som arsenikk og brent kalk. Dette er ikke de mest hudvennlige ingrediensene, men det så ut til å gjøre nytten på den tiden! Heldigvis er hårfjerningskremer i dag mye tryggere å bruke.

Som du nå har lært, har hårfjerning alltid vært viktig for skjønnhetsbevisste mennesker. Hårfjerningsmetodene har utviklet seg i takt med hvordan tidene har forandret seg. Barberhøvler, sugaring og hårfjerningskremer har blitt mye mer praktiske å bruke. Uansett hvilken metode du går for, har det å bli kvitt uønskede hår har aldri vært enklere.