De beste tipsene for å bevare glatte legger

De beste tipsene for å bevare glatte legger

Det varme været om sommeren gjør at man kan kose seg med grillfester, danse på festivaler og slappe av på stranden. Sommermånedene byr derfor på mange gode anledninger til å vise frem skinnende og glatte legger. Men hvordan skal man klare å holde leggene like skinnende og glatte hele sommeren gjennom? Med litt ekstra pleie får du selvtilliten til å vise frem leggene dine, og Veet viser deg hvordan.

Forberedelser før selve hårfjerningen

Uansett hvilken hårfjerningsmetode du velger er det veldig viktig hva slags forberedelser du gjør før du setter i gang med hårfjerningen. Det er lurt å skrubbe huden for å bli kvitt flassete og tørr hud, og dette gjelder spesielt i litt mer vanskelige områder som knær og ankler. Skrubbingen vil være med på å redusere sannsynligheten for å få inngrodde hår, og vil også gjøre at voksen vil feste seg til hårene og de døde hudcellene. Dette vil gi bedre og glattere resultater. Det kan også være lurt å investere i en peelingkrem og/eller en skrubbesvamp som du da bruker til å skrubbe kroppen din.

Temperaturen på vannet

Et annet tips er å ikke vaske seg og dusje i glovarmt vann fordi det kan dehydrere huden og blant annet øke risikoen for utslett etter barbering. Vannet skal heller ikke være altfor kaldt. Vannet må nemlig ha en viss varme fordi den varme temperaturen hjelper med å åpne porene og gjør det dermed lettere å fjerne hårene.

Fjerning av hårene

Uansett om du barberer, vokser eller bruke hårfjerningskrem finnes det mange ulike teknikker for å fjerne de uønskede hårene på leggene dine. Hvis du bruker hårfjerningskrem er det viktig at du nøye leser bruksanvisningen som følger med. Kremen skal ikke være for lenge på huden fordi det kan være skadelig. Det er også viktig at du tester kremen på et lite område først, og dette må skje minst 24 timer før du tar krem på et større område. På denne måten vil du få en indikasjon på om du er allergisk mot kjemikaliene i kremen før du smører inn hele leggen. Hvis du velger barbering er det lurt å bytte ut barberhøvelen så ofte som mulig. Et sløvt barberblad vil nemlig gi lite effekt. Voksing er også et godt alternativ for hårfjerning hjemme - spesielt hvis du ønsker mer langvarige resultater enn det kremer og barbering gir. Ved voksing er det viktig å lese bruksanvisningen nøye, og ved varmvoksing må du aldri varme voksen til høyere temperatur enn anvist.

Etterbehandling

Etter hårfjerning er det lurt å skylle ordentlig med vann og fjerne all overflødig gel, voks eller krem. Det er også lurt å se i godt lys om det er noen områder du har oversett eller ikke har kommet ordentlig til på. Da slipper du å oppdage uønskede flekker med hår når du senere har gått ut av døren hjemme.

Fuktighet

Når leggende dine har tørket er det en god idé å påføre en fuktighetsgivende krem. Bruk rikelig med krem og fokuser særlig på de ekstra tørre områdene for å gi næring til huden og for å bevare fuktigheten. Smør deg også inn med fuktighetskrem på kvelden slik at kremen kan trekke inn i huden over natten, og slik at du da kan starte neste dag med silkemyke og glatte legger!