En julegave til deg selv: Ta vare på huden din

Med alt julestresset som sakte, men sikkert kryper innpå er det viktig å finne litt tid til deg selv. Men hvem har vel egentlig råd til en komplett spahelg på denne tiden av året? Fortvil ikke, du kan fint gjenskape spaopplevelsen hjemme hos deg selv. Og stol på oss - det er godt for både kropp og sjel.

Her er våre beste tips til hvordan du kan skjemme deg bort hjemme hos deg selv:

  • Lag din egen hårmaske

Det finnes så mange ulike typer hårmasker, men i og med at det nærmer seg jul kan du jo prøve denne festlige kanelvarianten for å få deg i ordentlig julestemning: 

Bland en halv kopp med honning med en halv kopp olivenolje og to spiseskjeer kanel i en bolle. Bland alt sammen til det er en tykk og jevn røre. Legg masken i vått hår, pakk deretter håret inn i plastfolie og la julemagien virke et par timer hvis du har mulighet til det.

Etterpå skyller du ut masken med varmt vann og vasker deretter håret med sjampo og balsam som vanlig. Til slutt, ta et skritt tilbake, se deg i speilet og nyt synet av et sunt og glansfullt hår!

  • Gi deg selv en manikyr

Start med å rense neglene og fjern all gammel neglelakk med neglelakkfjerner.

Klipp neglene til den lengden du ønsker og fil deretter med neglefil, og sørg for å file i samme retning hver gang.

OBS: hvis du har planer om å fylle en kalkun i løpet av de nærmeste dagene, kan det være lurt å gjøre neglene korte.

Legg hendene dine i varmt såpevann i fem minutter. Etter dette masserer du inn neglebåndsolje og lar det tørke.

Legg på den neglelakken du ønsker! For å holde neglene sunne, bruk alltid en underlagslakk før du lakker dem, og avslutt med en overlakk. 

  • Drikk vann tilsatt mint og sitron

Den største trenden på Instagram akkurat nå er smaksatt vann, og vi har funnet ut at sitron og mint smaker godt og gjør at du føler deg «fresh» og klar for en uke med feiring.

Alt du trenger å gjøre er å tilsette en halv sitron og tre mintblader i et glass med vann, og du er klar!

  • Gi deg selv en voksbehandling

Når du først er i gang med å skjemme deg selv bort, hvorfor ikke gi leggene dine en voksbehandling?

Ved å først skrubbe huden vil den holde seg myk og glatt langt inn i det nye året. Dette gjør at du får fjernet døde hudceller du har på hudoverflaten, og resultatet blir dermed optimalt.

Påfør Veet Easy Wax på leggene dine - et område om gangen, og i samsvar med instruksjonene på pakken. Veet voks inneholder samme ingredienser som voks som brukes i skjønnhetssalonger, og fjerner hår fra roten ved første påføring

  • Ta et bad

Vi kan rett og slett ikke sette sammen en liste over tips til hvordan du skal skjemme deg selv bort uten å oppfordre deg til å også ta deg et avslappende bad.

Så, i år må du ta deg et velfortjent avbrekk i julestria. Vi kan love deg at du vil være glad for at du gjorde det når julekaoset først setter inn.