Er det visse ting man bør gjøre eller unngå etter voksbehandling?

Er det visse ting man bør gjøre eller unngå etter voksbehandling?

Voksing er en av de mest populære hårfjerningsmetodene. Selv om resultatene av behandlingen som oftest gir oss det vi vil ha – nemlig myk og hårfri hud – må vi være ekstra forsiktige med huden for å unngå ubehag, røde kuler eller infeksjon.

Huden din er mer sensitiv rett etter behandlingen, og det er en nokså lang liste over ting du bør prøve å unngå etter voksing. Først og fremst, må du unngå sterk varme så godt det lar seg gjøre de første 24 timene. Dette betyr: ingen varme bad, damprom, badstue eller boblebad. Dette fordi det kan irritere huden (klorholdige svømmebasseng kan også forårsake irritasjon) og kan føre til at det utvikles infeksjon i de åpne porene. Regelmessig bruk av en tetrebasert fuktighetsgiver kan hjelpe til med å lukke porene. Tetre er naturlig antiseptisk og vil hjelpe til med å lindre, og samtidig gi en antibakteria til den sensitive huden.

Å vaske huden etter å ha vokset den er veldig viktig ettersom hårrøttene fortsatt er åpne og man dermed er mer utsatt for infeksjoner. Du kan ta en varm (men ikke glovarm) dusj og bruke antiseptiske kremer - spesielt hvis du tidligere har fått infeksjon etter voksing. Å bruke en tetre- eller lavendeloljebasert krem er en god måte å lindre huden på, men forsikre deg om at hendene dine er helt rene før du påfører kremene.

Hvis du opplever hudirritasjon kan det være lurt å unngå friksjon på de voksede områdene. Dette kan du sørge for ved å bruke løse klær og bomullsundertøy som gjør at huden får puste. Dette er særlig relevant hvis du har vokset leggene eller bikinilinjen. Bortsett fra å gi huden mulighet til å puste, hjelper de løse klærne med å begrense svettemengden du produserer etter voksing. Mye svetting gjør at bakterier trives ekstra godt, og man øker dermed risikoen for utslett, irritasjon, rødhet og utbrudd. Svetting bør aller helst unngås.

De første 24 timene bør du også unngå deodorant eller andre parfymerte produkter på de områdene du har vokset. Dette for å hindre at huden blir sår.

Noen få dager etter behandlingen kan du forsiktig starte med å skrubbe huden din noen ganger i uken for å fjerne døde hudceller. Dette hjelper for å unngå inngrodde hår. Sørg for å holde huden hydrert og næret ved å ta på fuktighetsgivende kremer, og la dette bli en del av din daglige hudpleierutine.

Hårene starter som regel å vokse ut igjen ca. en uke etter den første behandlingen. Det er lurt å unngå å barbere seg mellom voksing fordi det forstyrrer hårvekstsyklusen. I tillegg må hårene være en viss lengde før de kan vokses neste gang. Sørg for å la hårene gro litt ut for å gjøre leggene klare for neste voksbehandling!