Er voksing en hårfjerningsmetode som passer for alle?

Er voksing en hårfjerningsmetode som passer for alle?

Voksing er en fantastisk metode for å få fjernet uønskede kroppshår. Man trenger ikke å bekymre seg for at hårene skal vokse ut igjen med én gang - med voksing tar det opptil flere uker! Sammenlignet med barbering og hårfjerningskremer er dette veldig tidsbesparende. Men det er alltid viktig å stille seg enkelte spørsmål når man skal velge hårfjerningsmetode, og i noen tilfeller er ikke voksing alltid det beste valget. Her er noen faktorer du bør ta i betraktning før du eventuelt velger å bruke voksing som hårfjerningsmetode.

Smerte, smerte, gå din vei!

Det er ikke til å komme unna at voksing noen ganger kan være smertefullt. Hvis du har ekstra lav smerteterskel er du kanskje bekymret for om voksing er noe for deg i det hele tatt. Men det finnes en ulike ting du kan gjøre for å forsikre deg om at hårene fjernes så raskt, skånsomt og smertefritt som mulig. Du kan for eksempel ved hjelp av en ledig hånd stramme huden der du skal vokse, og du kan sørge for at du drar av voksstripsene i motsatt retning av den hårene vokser i. På denne måten er du mer effektiv og du slipper å måtte gå over det samme området flere ganger. Noen hudpleieeksperter vil også råde deg til å ta på pudder på hudområdet slik at voksen lettere fester seg til hårene, og for å unngå at voksen fester seg til huden.

Irritabel og sensitiv hud

Det finnes alle slags hudtyper der ute, og det er viktig at du blir kjent med din egen hudtype før du begynner med voksing. Voksing er generelt ikke anbefalt for hud som har eksem eller psoriasis, utstående føflekker, eller større områder med ødelagt hud. I disse tilfellene er det viktig å snakke med legen din før du prøver deg frem med de ulike hårfjerningsmetodene. Men voksing er absolutt en god hårfjerningsmetode også for de med sensitiv hud. Veet har et bredt utvalg av produkter for voksing, med nærende ingredienser som Aloe Vera - spesielt laget for sensitiv hud. Men husk at som med en hvilken som helst hårfjerningsmetode er det en god idé å teste produktet på et lite område av huden før man eventuelt påfører voks på resten av kroppen.

Haste deg ut døren?

Det finnes en rekke praktiske ting å ta i betraktning når du skal velge hårfjerningsmetode. Voksing kan gi deg glatte og silkemyke resultater i opptil fire uker, og du slipper å måtte fjerne hår like ofte som ved andre behandlinger. Men voksbehandlingen kan ta litt mer tid enn andre metoder, spesielt hvis voksing er nytt for deg. Hvis du har dårlig tid og for eksempel er på vei til en date, er det siste du vil å forlate huset med halv-voksede legger, eller røde merker på overleppen. I disse situasjonene kan du kanskje vurdere et annet alternativ, som for eksempel hårfjerningskrem. Selv om resultatene ikke er like langvarige som med voksing, kan hårfjerningskremer være en veldig god løsning når du har dårlig tid - det tar så lite som fem minutter! Veets In-Shower er til og med spesielt laget for bruk i dusjen og sparer deg for verdifulle minutter når du skal bli i klar i tide til en viktig avtale.

Voksing kan gi deg fantastiske resultater, men Veet gir deg også mange andre hårfjerningsløsninger som kanskje er mer riktige valg for deg. Det er uansett situasjon viktig å være forsiktig når man utforsker og tester de ulike alternativene.