Fordeler og ulemper med hårfjerningskremer

Fordeler og ulemper med hårfjerningskremer

I dagens samfunn er idealet å ha så lite hår på kroppen som mulig, og skjønnhetsindustrien er alltid på jakt etter den enkleste og mest effektive måten å bli kvitt hår på. Det finnes veldig mange alternativer der ute, men for mange kvinner er hårfjerningskremer den foretrukne metoden. Kremene er enkle i bruk og metoden er helt smertefri, og man får fjernet hår fra nesten alle steder på kroppen. Her gir vi deg et innblikk i hvordan hårfjerningskremer har revolusjonert hårfjerning, og hvorfor hårfjerningskremer kan være det ideelle valget for deg.

Hvordan virker de?

Hårfjerningskremer inneholder alkaliske kjemikaler som reagerer med hårene på kroppen. De bryter ned keratin (proteinstrukturen i hårene) - noe som gjør at hårene svekkes og løses opp. Hårene får en gelelignende substans og man kan lett få det bort med kremen.

Fordeler og ulemper

Hårfjerningskremer er en av de mest smertefrie måtene å fjerne kroppshår på – særlig hvis man sammenligner med voksing eller barbering. Hårfjerningskremer er velegnet for å bli kvitt større områder med hår – for eksempel på leggene, men er også veldig godt egnet for mindre områder som er vanskelig å komme til på – for eksempel ved bikinilinjen. Og Veet gjør det veldig enkelt for deg! Du trenger bare å fordele kremen over området med hår og vente noen minutter før du så fjerner kremen (les den medfølgende instruksjonen for mer spesifikke tidsanvisninger). Ventetiden kan du bruke på å pusse tenner eller fylle vann i badekaret.

Å bruke hårfjerningskremene i dusjen er et veldig godt alternativ og du unngår mye søl. Kremen skylles av sammen med hårene, og forsvinner ned i sluket. Veet har også et utvalg av skum spesielt laget for å brukes i dusjen. Når du ikke har tilgang på dusj eller badekar, kan du alltids bruke vanlig krem som fjernes med en spatel, men du må passe på å skylle godt og grundig etterpå, og bruke en varm og våt klut.

Hårfjerningskremer kan kjøpes i de aller fleste kosmetikkforretninger, og er et veldig godt og billig alternativ til behandling i skjønnhetssalong. Man slipper også kutt man kan få ved barbering. Hårfjerningskremer gir også et mer langvarig resultat fordi det sakte bryter ned hårene i eller rett under hudoverflaten – altså rett ved hårrøttene. I tillegg vil hårene som etter hvert vokser ut igjen ikke være like stubbete og taggete som hårene som vokser ut igjen etter barbering. Ved bruk av hårfjerningskrem vil hårene være mykere og mindre synlige.

Hvis du har sensitiv hud, må du være obs på at hårfjerningskremer kan gi irritert hud. Vi anbefaler derfor å alltid teste ut kremene på et lite område først og vente i 24 timer for å se hvordan huden reagerer. Hvis huden da har fått en reaksjon, er kanskje ikke hårfjerningskremer noe for akkurat deg.

Hvis du vurderer å teste ut hårfjerningskremer, prøv noe fra Veets brede utvalg.