Forskjellen mellom salongvoksing og hjemmevoksing

Forskjellen mellom salongvoksing og hjemmevoksing

Voksing er kjapt, enkelt og gir langvarige resultater. I tilfelle du ikke allerede visste det: voksing involverer å fjerne uønskede hår fra kroppen ved å bruke voks. Hårene dras opp fra røttene – noe som gir mer langvarige resultater enn hva barbering gjør. Når det kommer til voksing har du to valg: du kan velge å la en hudpleier vokse deg i en salong, eller du kan simpelthen vokse deg selv hjemme. Uansett hvilken metode du velger trenger ikke voksing å være det marerittet noen frykter. La oss ta en nærmere titt på både salongvoksing og selvvoksing. Kanskje lærer du en ting eller to om å holde de uregjerlige hårene i sjakk.

Fordeler med skjønnhetssalonger og skjønnhetsspa

Skjønnhetssalonger og skjønnhetsspa’er er laget for å skjemme deg bort mens alle dine estetiske behov ivaretas – inkludert fjerning av uønskede hår. Spabehandling gir et avslappende og luksuriøs avbrekk hvor du blir behandlet som en kongelig av en profesjonelt trenet hudpleier - riktignok til en noe stiv pris. I salongen får du sjelefred vel vitende om at voksingen tas hånd om av skjønnhetspleiere med mye ekspertise! Selv trenger du ikke å løfte en finger. Når behandlingen er ferdig kan du beundre dine skinnende og silkemyke legger. Selvtilliten er styrket, og du føler deg attraktiv og klar for å ha på deg den nye, lille sorte kjolen!

Hvorfor hjemmevoksing?

Voksing hjemme er en livredder for alle som har lite tid og er økonomisk bevisste. Veet kan hjelpe deg med voksingen hjemme ved å utstyre deg med ditt eget brede utvalg av hårfjerningsprodukter. Hvis du ikke har så mye tid til rådighet, er Veets voksstrips med Easy Grip perfekt til bruk i de mer sensitive områdene. Hvorfor ikke ta hjemmespa-opplevelsen opp et nivå med Veets nye Spawax Stripless Wax Warming Kit? Med dette kittet trenger du ikke å bruke strips – alt du må gjøre er å varme voksen og så påføre den direkte på huden. Voksen er tilsatt lukt av Purple Lily og Sugar Figue. Med denne hjemmespabehandlingen vil du vil føle deg spa-ktakulær på null komma niks, og den gode følelsen vil vare lenge!

Gjør-det-selv-voksing

Skjønnhetspleiere gjør deg klar for voksing ved å rengjøre og desinfisere området der håret skal fjernes. Dette kan du gjøre dette på ditt eget baderom med vann, såpe og desinfeksjonsservietter (selv om det siste ikke er fullstendig nødvendig). Når huden har tørket ordentlig påfører du voksen og du er i gang med hårfjerningen. Hvis du er bekymret for smerten, kan det være lurt å ta et dypt åndedrag før du drar av stripsen eller hardvoksen fra huden. Dette eldgamle salongtrikset hjelper deg med å bli distrahert fra smerten i noen få sekunder. Et annet triks er å legge hånden på det nylig voksede området. Trykket fra hånden kan hjelpe med å lindre smerten. Hvis du har vært hos en profesjonell hudpleier har hun eller han mest sannsynlig brukt denne teknikken under voksingen.

Effektiv voksing

Ved voksing dras hårene direkte fra røttene. Hudpleiere vet at hårene vil gro raskere ut igjen hvis man bare så vidt fjerner hårene fra over hudoverflaten. Når man vokser hjemme på egenhånd er det derfor viktig å sjekke voksstripsene eller voksen og se at at man har fått med hårsekkrøttene. Dette indikerer at man har gjort jobben skikkelig.

Etterbehandling

Du vil nok alltid oppleve litt smerte eller ubehag etter voksingen, men dette går som regel over ganske raskt. Du har sikkert observert at hudpleieren din påfører krem på huden din etter voksingen. Den samme regelen gjelder når du vokser selv. Påfør en hudlindrende gel som for eksempel Aloe Vera for å gi huden en helende beskyttelse.

Med de riktige ingrediensene og den riktige kunnskapen kan du altså bli din egen hudpleieekspert. Bare husk at som enhver god hudpleier bør du aldri slurve når du vokser. Tenn noen lys, sett på favorittmusikken din, og fremst av alt: slapp av og nyt opplevelsen!