Glatte legger og langvarige resultater

Glatte legger og langvarige resultater

Med sommeren rett rundt hjørnet er det snart tid for å bytte ut de trange og varme olabuksene med lette shorts og flagrende skjørt. Og da gjør det seg med sexy, glatte legger i tillegg! Når leggene er velstelte ser vi bra ut og føler oss bra! Men som de fleste av dere sikkert har erfart er det ingen enkel jobb å holde leggene på sitt beste hele sommeren gjennom.

Det finnes mange teknikker for hårfjerning på leggene, men hvilken gir de mest langvarige resultatene?

Barbering

Barbering er kanskje den raskeste og enkleste hårfjerningsmetoden - det tar bare noen minutter, men resultatene er kanskje ikke de beste. Hårene blir kun fjernet rett over hudoverflaten, og ikke ved roten, og det tar derfor bare en dag eller to før hårene vokser ut igjen og du må barbere på nytt. I tillegg blir hårene skarpe og kantete der hvor barberhøvelen har kuttet hårene. Hvis du ikke er forsiktig kan du dessuten risikere å kutte litt i huden også.

Hårfjerningskremer

En annen populær teknikk er å bruke en kjemisk basert krem som løser opp hårene ved roten. Når du skyller av kremen etter at den har fått virke i fem til ti minutter, skylles hårene med. Denne metoden er et veldig godt alternativ for de med lav smerteterskel. Resultatet varer omtrent like lenge som ved barbering, men man slipper å få kutt og sår som man  ellers risikerer å få ved barbering. Hårfjerning med krem kan enkelt gjøres hjemme, og Veet har til og med egne spray-on hårfjerningskremer som sparer deg for mye tid ved selve påføringen.

Voksing

Dette er en veldig vanlig metode for å bli kvitt uønskede hår på leggene. Du kan kjøpe Veets ferdigvoksede strips som er klare til bruk og utføre voksingen selv på ditt eget bad. Voksing kan ta litt lenger tid enn barbering, men du kan forvente å være fri for hår i to til fire uker! Husk å skrubbe huden ca. 24 timer i forkant for å unngå inngrodde hår og for å holde leggene superglatte og myke.

Alle har hver sine favoritt og hver sine preferanser når det kommer til hårfjerningsmetoder. Noen av metodene fungerer bedre for noen enn for andre - uansett hvor langvarige resultatene av behandlingen er. Det er derfor lurt å finne den metoden som fungerer best for akkurat deg. Uavhengig av hvilken løsning du går for er det viktig å smøre seg inn med fuktighetsgivende krem på leggene etter behandling for å holde huden myk og glatt. Det er også viktig å drikke mye vann for å holde huden hydrert og for å unngå tørr hud. Og når du er helt ferdig med behandlingen, hvorfor ikke skjemme deg selv bort med en pedikyr eller et par nye sko for å fullføre den nye look’en?