Hårfjerning for sensitiv hud

Hårfjerning for sensitiv hud

Sensitiv hud er nokså vanlig, og det at man har sensitiv hud vil for mange kvinner ha innvirkning på flere av avgjørelsene som tas i dagliglivet, alt fra valg av klær til valg av dusjsåpe – og valg av hårfjerningsmetode. Den gode nyheten er at det finnes gode hårfjerningsmetoder som er skånsomme mot sensitiv hud, og som gjør at du slipper å bekymre deg for reaksjoner som kløe og rødhet i huden. Her er noen tips som vil hjelpe deg på vei.

Sensitive områder

Enkelte områder på kroppen kan være mer sensitive enn andre, og dette varierer fra person til person. Huden ved bikinilinjen, i armhulene og i ansiktet kan ofte være mer sensitiv enn huden ved større områder som leggene. Den gode nyheten er at Veet har et bredt utvalg av vokser og kremer som er spesiallaget for nettopp de sensitive områdene. Veets Face Precision Wax and Care Kit inneholder til og med en spesialutviklet applikator som kommer til på de mindre områdene, og som gjør det enklere å vokse uten å måtte gå over det samme hudområdet mer enn én gang. Attpåtil inneholder Veets vokser og kremer naturlige ingredienser som Aloe Vera som er kjent for å lindre irritasjon i huden – som er noe de med sensitiv hud generelt vil oppleve oftere enn andre. Men Veet kan altså hjelpe deg med dette!

Hårfjerningstips

Det er ikke uvanlig at man opplever at huden er litt sensitiv ved hårfjerning. Men ved alle hårfjerningsmetoder er det visse ting du kan gjøre for å redusere dette. Før man setter i gang med voksing for eksempel, er det viktig å forsikre seg om at huden både er ren og tørr. Dette vil gjøre at huden blir mindre utsatt for bakterier, og gir dessuten voksen bedre tilgang til hårene ved at man unngår å dra i huden ved voksingen. Etter at man har fjernet hår fra bikinilinjen eller i armhulene, er det en god idé å unngå syntetiske klær for at huden skal få puste. Hvis du etter hårfjerningsbehandling ønsker å påføre huden fuktighet, er det også lurt å velge nøytrale produkter med mindre parfyme og mindre fargetilsetninger som kan være skadelige for sensitiv hud.

Håndtere sensitiv hud

I tillegg til hårfjerning er det mange andre ting du kan gjøre for å håndtere din sensitive hud. Blant annet er fysisk aktivitet fantastisk for både helse og velvære. Men fysisk aktivitet medfører mye svetting og ofte vil klærne gnisse og gnage mot huden. Derfor er det lurt å bruke løstsittende klær når du trener, og i tillegg dusje deg ordentlig etter treningsøkten for å minke hudens kontakt med bakterier. Sensitiv hud kan også bli påvirket av eksponering for varme. Å ta lange, varme dusjer og bad kan gjøre huden dehydrert og mer utsatt for tørrhet, så det er en god idé å holde dette på et minimum. En annen ting man kan gjøre er å bruke myke håndkleder fremfor veldig grove og knudrete håndkleder. I tillegg er det lurt å være varsom når man tørker seg med håndkledet slik at man unngår å irritere den sensitive huden.

Sensitiv hud er noe både mange menn og kvinner plages med, men det trenger ikke nødvendigvis komme i veien for å kunne se bra ut og føle deg på ditt beste. Selv om sensitiv hud kanskje trenger litt ekstra pleie, kan du få silkemyk, glatt og hårløs hud på null komma niks.