Hårfjerning hjemme

Hårfjerning hjemme

Kroppshår er noe vi alle har, men det er ikke alle steder på kroppen man ønsker å ha det. For å få fjernet uønsket hårvekst kan man gå til en skjønnhetssalong, men behandlingen der er nokså dyr og mange vil også synes det er flaut at noen andre skal fjerne hårene for seg. Så hvorfor ikke bare gjøre det hjemme? Det er mye billigere, og du slipper i tillegg å måtte ferdes ute blant folk når huden er rød etter øyebrynsnapping, eller leggene klissete etter voksbehandling.

Voksing

Mange kvinner vokser hårene ved bikinilinjen, på leggene og på overleppen. Voksing kan lett gjøres hjemme, og du får like gode resultater som du ville fått etter behandling i en skjønnhetssalong. Veets ferdigvoksede strips er svært enkle i bruk, og er godt egnet til hjemmevoksing. Alt du trenger å gjøre er å varme opp stripsene ved å gni dem mellom hendene, for deretter å legge de på områdene der du ønsker å fjerne hår. Til slutt drar du stripsene av. Med Veets Cold Wax strips får du en Easy Grip tab med på kjøpet. Denne er laget for å oppnå et mykt resultat i en rask håndvending. Voksing kan være noe smertefullt, men resultatene blir ekstra gode ettersom hårene fjernes ved røttene og dermed bruker lenger tid på å vokse ut igjen. Det er også svært enkelt å rydde opp etter hjemmebehandlingen, ettersom stripsene lett kan kastes i søppelkassen etter bruk. Hvis du er ute etter å virkelig skjemme deg selv bort, kan du unne deg et varmvoks-kit. Varmvoks varmes opp til en karamell-lignende konsistens, før man tar den på huden. Voksen fjernes ved å bruke Special Woven strips, og du får et like mykt og glatt resultat som du ville fått i en skjønnhetssalong.

Barbering

Barbering er en av de vanligste hårfjerningsmetodene. Det er raskt og effektivt, men ulempen med denne metoden er at hårene ofte vokser ut igjen etter én dag eller to. Dette fordi hårene kuttes ved hudens overflate. I tillegg er det lett å få kutt i huden hvis man ikke er forsiktig med barberingen. Det er også større risiko for å få inngrodde hår (som så vidt kommer til syne som røde klumper eller prikker). Det er mest vanlig å få inngrodde hår der man har kjønnshår. Det kan dermed være lurt å påføre fuktighetskrem på huden før man barberer, for å gjøre jobben lettere for barberhøvelen.

Napping

Napping er en veldig nøyaktig hårfjerningsmetode, da du fjerner ett og ett hår om gangen ved hjelp av pinsett. Det kan være litt tidkrevende, men det er en god og effektiv metode for å forme øyenbryn eller for å dra ut enkelthår som vokser ut på uønskede steder i ansiktet. Napping kan også gjøres i tillegg til de andre hårfjerningsmetodene. Napping er nemlig veldig godt egnet for å fjerne enkelthår man ikke fikk tatt under voksing eller ved bruk av hårfjerningskremer. Men husk at hårene må være lange nok dersom man skal klare å dra det ut med pinsett.

Hårfjerningskremer

Hvis du har lav smerteterskel, er hårfjerningskremer et svært godt alternativ. Kremen påføres huden og virker ved at hårene løses opp til en gelelignende substans, som kan skylles av etter kun ti minutter. Kremen løser opp hårene og gir et mykere resultat enn ved barbering. Hårene som vokser ut igjen blir også mindre synlige enn ved barbering (hvor barberhøvelen kutter hårene ved stubbene slik at de føles tykkere når de vokser ut igjen).

Man kan spare både tid og penger ved å ta hårfjerningen hjemme. Prøv ut de ulike metodene, og finn den som passer best for deg!