Hårfjerning og sport

Hårfjerning og sport

Med all den intense treningen, taktikken og konsentrasjonen som må til for å hevde seg i sport, hvem ville trodd at små detaljer som kroppshår også kan ha innvirkning på sportsprestasjoner? Hvis du har sett profesjonelle sykkelritt eller svømmekonkurranser har du kanskje lagt merke til at de fleste utøverne – både menn og kvinner – har fjernet kroppshårene sine.

Det finnes en rekke grunner til at man gjør dette, og det er ikke bare for å se bra ut mens konkurransene pågår!

Komfort

Dette er en av de mer vanlige grunnene til hårfjerning i forbindelse med sport. Prestasjonsklær for løpere, syklister, og andre idrettsutøvere er ofte laget av materialer som sitter veldig nært til kroppen. Kroppshår kan virke som et ekstra lag mellom huden og materialet og gjør at klærne får plass til å bevege seg og gnisse, og dermed forårsake ubehag og sårhet i huden, i tillegg til blemmer!

Hjelper ved skader

Mange profesjonelle idrettsutøvere insister på å fjerne kroppshår fordi det hjelper ved skader. For de som har risiko for velt og påfølgende skader, som syklister, kan det å være hårfri gjøre at sårene holdes renere og dermed leges fortere. For dypere vevsskader og tilstander, kan det å være hårfri hjelpe ved sportsmassasje fordi huden da har en mer glatt overflate og man hindrer oljene i å klistre seg fast i hår.

Aerodynamikk

For de fleste amatøratleter og mosjonister vil ikke millisekundene som ganske bokstavelig talt kan barberes av tidene være så viktige. Derimot kan de som er seriøse og profesjonelle idrettsutøvere virkelig få presset ned tidene sine ved å fjerne motstanden som kroppshår gir. Det er særlig effektivt for svømmere, som ofte velger å fjerne alle hår som ikke dekkes av svømmedrakten.

Hårfjerningsmetoder

For en idrettsutøver kan det å finne den riktige hårfjerningsmetoden være vanskelig. Ettersom det er noe du mest sannsynlig vil måtte gjøre hver dag kan barbering virke som det beste alternativet. Men barbering kommer imidlertid med en rekke problemer. Gjentatt barbering kan føre til inngrodde hår og sår, betent hud - noe som kan gjøre det å ha på seg sportsklær ukomfortabelt og smertefullt.

For idrettsutøvere vil det beste alternativet ofte være hårfjerningskremer. Disse kremene brekker ned proteinene i håret og løser dem opp rett under hudoverflaten - noe som betyr at når kremen vaskes av følger hårene med. Denne metoden gjør huden glatt i opptil fire dager, og hårene som vokser tilbake blir mykere.

Så prøv det og gi det en sjanse, og gjør deg klar ved startstreken for forbedring av prestasjoner takket være riktig hårfjerningsmetode!