Hårfjerningsmetoder og hvordan unngå tørre legger

Hårfjerningsmetoder og hvordan unngå tørre legger

For å opprettholde myk og glatt hud er det viktig å kjøpe gode hårfjerningsprodukter. Dette er vel brukte penger, men det kan være til liten nytte hvis du ikke også tar vare på huden din og holder den fuktig. Hvis ikke du gjør det, dehydreres huden og blir tørr og flassete. I tillegg vil huden lettere sprekke opp - og dét kan være smertefullt. Heldigvis finnes det en enkel oppskrift å følge for å unngå tørr hud, og bevare huden myk.

Drikk masse vann

Det er nokså selvforklarende at jo mer vann det er i kroppen, jo mer hydrert er den. Og jo mer hydrert kroppen er, jo fuktigere er huden. Derfor er det lurt å drikke masse vann for å opprettholde hudens fuktighet og dermed også unngå tørr hud.

Ta kortere dusjer

Når du dusjer dehydreres huden. Det er ikke selve vannet som gjør at du blir dehydrert, men varmen fra vannet. Dampen fra det varme vannet bryter ned det beskyttende og oljete laget i huden din. Dette beskyttende laget har som funksjon å holde på hudens fuktighet. Jo lengre og jo varmere dusjer du tar, jo mer av dette beskyttende laget brytes ned, og huden blir tørr og kløete.

Hold huden fuktig

Tørre omgivelser og tørt inneklima kan gjøre at fuktigheten i huden din fordamper raskere. Det er derfor best å opprettholde en viss fuktighet i luften. Dette kan enkelt gjøres med en luftfukter. Hvis det er ekstra tørt inneklima hjemme hos deg, kan det hjelpe å la luftfukteren stå på også mens du sover.

Skrubb huden regelmessig

Å skrubbe huden er en god metode for å opprettholde fuktighet i huden fordi man får skrubbet bort døde hudceller i tillegg til annet skitt og smuss. Dette gjør at huden kan fungere optimalt og beholde sitt beskyttende lag - og dermed også fuktigheten.

Fuktighet!

Det finnes utallige produkter som er laget for å holde huden fuktig, men alles hud er forskjellig og det er derfor viktig å finne de produktene som er riktige for deg. Du kjenner huden din bedre enn noen andre, og et godt tips er å utforske hva som finnes av produkter der ute! Ved å teste ut og eksperimentere litt, vil du til slutt finne det produktet som best hjelper deg med å få friske, sunne og glatte legger.

 

Ulike hårfjerningsmetoder vil ha ulik effekt på hudens fuktighet. De ulike metodene vil også ha ulik effekt på ulike hudtyper. Finn ut hvilken metode som passer best for deg!

Barbering kan noen ganger være ødeleggende for hudens fuktighet. Dette fordi de skarpe barberbladene kan skrape av oljene og det beskyttende laget som skal hindre at fuktigheten slippes ut av huden. For å gjøre barberingen lettere og raskere, og for å sørge for at det beskyttende laget holdes intakt, bruk en god barberkrem eller -gel, og barber i samme retning som hårene vokser.

Hårfjerningskremer bør testes ut på et lite område av huden før bruk fordi alle har forskjellig hud og man vil derfor reagere forskjellig på kremene. Veets hårfjerningskremer er fuktighetsgivende i seg selv.

Voksing er ofte den beste løsning for de med veldig tørr hud. Dette fordi voksen skreddersys for å ikke ha noen negativ effekt på huden. I tillegg har voksen en skrubbende funksjon og fjerner døde hudceller.

 

Vær bevisst på hudens fuktighet, og forsikre deg om at du gjør det du kan for å ta vare på den. Myk og glatt hud krever mer enn bare hårfjerning!