Hva er forskjellen mellom varmvoks og kaldvoks?

Hva er forskjellen mellom varmvoks og kaldvoks?

Det finnes to hovedtyper voks: varmvoks og kaldvoks. Disse to ulike typene er laget av de samme ingrediensene. Det som hovedsakelig skiller dem er teknikk og bruksmetode.

Varmvoks

Dette er en type voksbehandling som er mest vanlig å få utført i en skjønnhetssalong. Voksen varmes opp og påføres huden, og når voksen begynner å virke tar den tak i hårene og man får dratt av hårene sammen med voksen. Man kan enten bruke voks som påføres direkte på huden og som fjernes etter at den har størknet, eller man kan bruke voksstrips eller lignende som påføres huden og så dras av igjen.

Kaldvoks

Kaldvoks virker på nesten samme måte, men påføres som regel med ferdigvoksede strips. Kaldvoks er en veldig god metode til bruk hjemme fordi det ikke krever en varmekilde for å varme opp voksen. Man trenger rett og slett bare å gni voksstripsene mellom hendene: din egen kroppsvarme vil på denne måten varme opp voksen til riktig temperatur. Varmen vil gjøre at voksen klebrer seg fast og tar tak i hårene og river de med seg når voksstripsene dras av huden.

Fordeler

Varmvoks

 

Kaldvoks

Varmen er med på å gjøre behandlingen mer behagelig, og utvider i tillegg porene slik at hårene kan fjernes med mindre motstand. 

 

 

Voksstripsene kan du bruke hvor som helst og når som helst – du er ikke avhengig av en varmekilde eller lignende.

Du kan lettere styre hvor mye av huden som skal vokses ved at voksen påføres der du ønsker.

 

Hele prosessen er mye raskere.

 

Varmvoks kan nå også brukes hjemme – du trenger ikke lenger gå til skjønnhetssalong for varmvoksbehandling.

 

 

Metoden er veldig effektiv.

 

 

Ulemper

Varmvoks

 

Kaldvoks

Krever trening og øvelse for å innarbeide riktig og god teknikk.

 

Hvis man ikke bruker voksstripsene riktig, kan man risikere å få røde nupper i huden og inngrodde hår.

 

Ved bruk av mikrobølgeovn for å varme opp voksen krever det litt prøving og feiling for å komme frem til riktig temperatur. 

 

Varmvoksbehandling i skjønnhetssalonger kan være veldig dyrt.

 

 

Kan ikke brukes på veldig korte hår.

 

 

Man må bruke ganske mange voksstripser for å vokse større områder.

 

 

 

Som du ser, er det mange ting å vurdere når du skal bestemme hvilken voks som er riktig for deg. Men uansett om du velger varmvoks eller kaldvoks, har Veet en løsning for deg.

Varmvoksbehandling pleide å være noe man måtte dra til skjønnhetssalongen for å få utført. Det var både dyrt, tidkrevende, kronglete og sølete å gjøre det hjemme da det krevde både mye utstyr og forberedelser. Men nå har Veet utviklet et eget Easy Wax Electrical Roll-On System for å bekjempe disse utfordringene. Det lille Veet-apparatet varmer opp voksen for deg, så alt du trenger å gjøre er fylle på med Veet voksrefill, for deretter å koble apparatet til strøm, vente tjue minutter for at voksen skal smelte, og så påføre den (ved hjelp av apparatet) på de områdene du ønsker å fjerne hårene. Deretter legger du de medfølgende Veet-stripsene på de områdene du har påført voks, før du så drar stripsene av. Hårene vil automatisk dras av med stripsene! Denne hjemmebehandlingen gir et veldig godt resultat og krever minimalt med innsats.

Så uansett hva du foretrekker, kan du alltid stole på at Veet i hvert fall gjør det å velge en hårfjerningsmetode til en smertefri prosess.