Hva er hårfjerningskremer og hvordan virker de?

Hva er hårfjerningskremer og hvordan virker de?

En krem som enkelt fjerner hårene uten hjelp av et barberblads presisjon eller uten at man trenger å bite tennene sammen gjennom en smertefull voksbehandling? Det virker nesten for godt til å være sant. Men vitenskapen bak hårfjerningskremene har lenge vært perfeksjonert, og kremene gir deg en rask, praktisk, sikker og trygg måte å fjerne hår på. Og du kan attpåtil gjøre det hjemme! 

Hårfjerningskremer virker ved at de bryter ned keratinstrukturene (proteinene) i hårene. Dette gjør at hårstrukturene effektiv svekkes og løses opp, slik at hårene lettere kan skylles med kremen når den vaskes bort. Kremene inneholder diverse alkaliske kjemikalier som er laget for å bryte ned proteinene i håret samtidig som de er skånsomme mot huden. Ulik hud har ulik sensitivitet, så det er derfor viktig å finne den hårfjerningskremen som er riktig for deg. Dette kan blant annet gjøres ved at du tester kremen ved å påføre på et lite område først.

Å bruke hårfjerningskremer fremfor barbering gir deg en rekke fordeler.

Fri for hårstubber i lenger tid

Ved barbering blir hårene kutter rett over hudoverflaten, mens hårfjerningskremer løser opp hårene rett under hudoverflaten – noe som gjør at du slipper hårstubber i opptil fire dager.

Mykere, finere hår

Ved barbering kuttes hårene rett av, og dette gjør at tuppene blir harde og kantete. Men ved bruk av hårfjerningskrem løses hårene opp og dette gjør at tuppene blir mykere. Du vil kanskje etter hvert merke at over tid blir hårene faktisk enda finere enn det de allerede var. Ikke like fine som ved voksing selvfølgelig, men definitivt en stor forbedring!

Raskt og smertefritt

Dette er nok den mest opplagte og viktigste fordelen med hårfjerningskremer. Det er en svært enkel metode: det kan gjøres i dusjen, eller rett før du går i dusjen, og krever ikke så mye innsats. Fordi du ikke bruker barberblader er risikoen for smerte fullstendig minimalisert, og du trenger ikke lenger å hanskes med kutt fra barberblader.

Så, hvis du ønsker fordeler som det å være fri for hårstubber, at hårene er finere, og at hårfjerningsmetoden innebærer minimalt med styr og smerte: legg fra deg barberhøvelen og prøv en hårfjerningskrem i stedet.