Hva er orientalsk voksing?

Hva er orientalsk voksing?

Orientalsk voksing, også kjent som «sugaring», innebærer å dekke et område av huden i en klebrig, karamellignende substans for å så dra det av igjen, og man får fjernet hårene ved røttene. Dette er samme fremgangsmåte som ved vanlig, tradisjonell voksing, men i motsetning til de andre formene for voksing, er det ved orientalsk voksing ikke alltid nødvendig med voksstrips for å dra voksen av igjen. Dette er fordi den orientalske voksblandingen, som hovedsakelig består av sukker, fester seg til hårene og så størkner til en slags strips som da lett kan tas tak i og fjernes. Orientalsk voksing er i tillegg mindre smertefullt enn kald- eller varmvoksing. Dette fordi den orientalske voksblandingen har mindre sannsynlighet for å feste seg til huden din. Når blandingen fjernes tar den bare med seg hår og døde hudceller, og skrubber derfor også huden i prosessen.

Orientalske voksblandinger er å finne i butikker hvor kosmetikk selges, og er en veldig rimelig løsning sammenlignet med regelmessige turer til hudpleiesalongen. Orientalsk voksing er også et veldig godt alternativ for deg som er opptatt av naturlige ingredienser - denne formen for voksing bygger på en eldgammel oppskrift og praksis. Du kan også lage din egen orientalske voksblanding hjemme på kjøkkenet. Alt du trenger er sukker, vann og sitron. Men dette vil nok føre til mye kliss og søl på kjøkkenbenken. Et mer lettvint alternativ er å kjøpe Veets Oriental Wax i butikken. Denne voksen er klar til bruk, inneholder nærende og essensielle oljer, og er et budsjettvennlig alternativ. Den fås med deilig vanilje- og jasminduft og har en skånsom formel for å fjerne hår ved første påføring, mens de øverste hudlagene tilføres fuktighet. Argan Oil-varianten er til og med laget av 100 % naturlige ingredienser. Veets Oriental Wax gir opptil fire uker med silkemyk hud, noe som er et mye mer langvarig resultat enn hva for eksempel barbering gir. 

Temperatur er veldig viktig ved orientalsk voksing. For å unngå brannsår, er det lurt å forsikre seg om at voksen ikke har blitt for varm. Samtidig, hvis den er for kald, vil ikke voksen feste seg ordentlig til hårene. Heldigvis er Veets Oriental Wax veldig enkel å varme opp, og dette kan lett gjøres i mikrobølgeovnen hjemme. Men det er viktig at du følger instruksjonene som følger med produktet til punkt og prikke. Varm heller aldri voksen i lenger tid enn det instruksjonen indikerer. Etter oppvarmingen fordeler du den varme sukkerblandingen utover huden med en spatula. Deretter fester du stripsene på huden, og de dras deretter av i motsatt retning av hårets naturlige vekstretning. Hårene fjernes helt ned til 2 mm, og vil også ha mindre sannsynlighet for å knekke mens hårfjerningen pågår fordi de dras direkte fra roten. I tillegg vil hårene som etter hvert vokser ut igjen være mykere og rundere i endene enn de hårene som vokser ut igjen etter barbering – som ofte er harde og kantete.

 

Orientalsk voks kan brukes like effektivt på større områder som leggene som på mindre og sensitive områder som underarmene og bikinilinjen. I likhet med vanlig og tradisjonell voksing vil den orientalske voksen etterlate seg noen rester på huden, men fordi denne typen voks består av nesten bare sukker, er det veldig lett å få skylt det bort med varmt vann i dusjen etterpå. 

Hvis du er på utkikk etter en ny hårfjerningsmetode så er orientalsk voksing definitivt verdt et forsøk. Hvorfor ikke prøve Veets orientalske voks, og se om du kan oppnå salongresulater hjemme?