Hvilken hårfjerningsmetode er den riktige for deg?

For noen kan det å ha hårvekst i diverse kriker og kroker på kroppen gå utover selvtilliten. Skal man følge moter, trender og kjendiskultur må man fjerne disse hårene. Men for vanlige kvinner kan det være vanskelig å opprettholde regelmessige rutiner for hårfjerning. Med en travel hverdag er det rett og slett ikke så lett å finne tid til sånt. Derfor ønsker mange - både kvinner og menn - en mer permanent løsning for hårfjerning.

Hva du skal ta i betraktning når det kommer til hårfjerning:

Hvis du bestemmer deg for å gå for permanent hårfjerning, er det viktig å tenke på hva som best passer dine behov. Noen metoder virker bedre på enkelte, og noen metoder er beregnet på spesielle områder eller hudtyper. Når du skal velge metode, bør du derfor ta hensyn til følgende:

  • Livsstil: Hvis du liker å kle deg slik at du viser ben og underarmer, eller hvis du for eksempel driver med svømming eller en annen hobby hvor du må vise mye hud, vil du kanskje ønske en mer permanent løsning. I det lange løp vil du spare både tid og penger på permanent hårfjerning.
  • Hudtype: Gjentatt hårfjerning er ikke så bra for huden din, og for de med ekstra sensitiv hud vil det være lurt å finne alternative metoder for å unngå at huden forverrer seg.
  • Tid: I en travel hverdag kan det være vanskelig å finne tid tilhårfjerning. Mange vil derfor ty til barbering. Dette er en kjapp og grei metode, men den gir ikke så langvarige resultater.
  • Kostnader: Hvis du uansett bruker masse penger på kortvarige hårfjerningsbehandlinger vil du i det lange løp spare både tid og penger på lysbehandling. Ved hjelp av et IPL-apparat kan du foreta lysbehandlingen selv hjemme.

Hva er IPL, og hvorfor skal jeg vurdere det?

IPL (intensivt pulserende lys) er et populært valg for hårfjerning blant annet fordi man uten problemer kan bruke det hjemme. 

Med hjelp fra avansert teknologi, gir IPL-apparatet korte glimt med lys direkte inn til hårsekken, og hindrer dermed at nytt hår vokser ut. Så enkelt kan det gjøres - kun ved hjelp av et lysglimt! Enkelte studier har vist at folk som bruker Veet Infini’Silk™ Pro merker 54 % hårreduksjon etter bare tre måneders bruk.

Midlertidige løsninger:

For noen vil permanent hårfjerning være et litt for stort steg, og det bør bare gjøres hvis du er helt sikker på det. Heldigvis finnes det mange andre gode metoder for hårfjerning: 

Barbering er en av de raskeste metodene, men hårene vokser også fort ut igjen. Ved barbering kuttes hårene rett over hudoverflaten, og dette gjør at hårene kan vokse ut igjen allerede etter et par dager - noen ganger tidligere.

Hårfjerningskremer løser opp hårene rett under hudoverflaten, og dette gjør at det kan ta opptil fire dager før hårene kommer tilbake. Man får i tillegg en bonus ved at hårene som vokser ut igjen ikke er like skarpe som de blir etter barbering.

Voksing er den hårfjerningsmetoden som gir de mest langvarige resultatene. Hårene fjernes fullstendig fra røttene, og det kan ta opptil fire uker før de vokser ut igjen. 

Hvilken hårfjerningsmetode som er den riktige for deg, er altså avhengig av en rekke faktorer: Hvilken livsstil du har, hvor ømfintlig huden din er, samt hvor mye tid og penger du har til rådighet. Kanskje finner du ut at permanent hårfjerning er veien å gå, eller at de mer midlertidige løsningene er mer enn godt nok for deg.