Hvilken hårfjerningsmetode skal du velge?

Hvilken hårfjerningsmetode skal du velge?

Forestill deg følgende situasjon: Du har tatt på deg yndlingskjolen og er veldig fornøyd med antrekket og hvordan du ser ut i speilet. Du er rett og slett veldig klar for en kveld ute! Men ekstasen går fort over når du oppdager noen irriterende små hår som har kommet til syne på leggene dine. Du kan jo prøve å bestille en time på hudpleiesalongen, men det vil være svært vanskelig å få en avtale så sent på kvelden. Din eneste mulighet er å finne en kjapp løsning hjemme. Å finne ut hvilken hårfjerningsmetode du skal gå for kan være litt forvirrende. La oss ta en nærmere kikk på noen av de beste hårfjerningsmetodene for at du skal lettere kan møte denne utfordringen.

Barbering

Barbering er en av de alternative hårfjerningsmetodene du kan bruke når du har dårlig tid og trenger å få fjernet hårene i en fei. Når man bruker barberhøvel kuttes hårene veldig nærme huden, og det hele gjøres i en nokså rask og enkel håndvending. Denne metoden kan i tillegg brukes på de fleste områder på kroppen, bortsett fra i ansiktet. Men ulempen med barbering er at hårene vokser relativt fort tilbake igjen – allerede etter én til tre dager. Det er vanligvis anbefalt å bruke en barberingsgel eller barberingsskum før man bruker barberhøvelen – dette for å gjøre det enklere for barberbladene å bevege seg over hårene, og for å unngå at man kutter i huden. Når du barberer hårene kutter du av den myke enden og hårene kjennes grovere og hardere ut når du tar på det. Hårene som vokser ut igjen etter barbering blir ofte tykkere og mer taggete enn de blir ved andre metoder.

Kaldvoksing

Hvis du ønsker å fjerne hår raskt og enkelt kan du også bruke kaldvoksstrips. Disse stripsene er påført voks på forhånd og du slipper dermed alt styret med blandebolle og slikkepott. Kaldvoksstripsene er spesielt effektive på områder som er vanskelig å komme til på, som for eksempel underarmene eller bikinilinjen. Voksing har mer langvarig effekt enn barbering, og resultatene kan vare i opptil fire uker. Husk å forsikre deg om at hårene i hvert fall har blitt 60 mm i lengde før du gjenopptar voksbehandlingen neste gang for at stripsene lettere kan ta tak i hårene.

For å bruke kaldvoksstrips dra først av det klebrige omslaget og fest så stripsen godt på huden. Deretter drar du av stripsen i en hurtig bevegelse for å fjerne hårene. Påfør gjerne en lindrende etterbehandlingskrem som for eksempel Aloe Vera for å redusere eventuell rødhet som oppstår i huden. En av fordelene med kaldvoksstrips er at du slipper kliss og søl og at eventuell overflødig voks lett kan skylles av huden med varmt såpevann.

Hårfjerningskremer

Hårfjerningskremer er en tilnærmet smertefri måte å fjerne uønskede hår på. Og de er ypperlige når du har dårlig tid. Kremen virker ved at de bryter ned keratinstrukturen i hårene. En annen fordel med hårfjerningskremer er at det tar lenger tid før hårene vokser ut igjen enn det gjør ved barbering. Men hvis du er ute etter de virkelig langvarige resultatene, bør du kanskje heller vurdere voksing.

Hårfjerningskremer er også snillere mot lommeboken sammenlignet med dyre salongbehandlinger. Når du bruker kremen hjemme fordeler du den jevnt utover området på huden der du ønsker å fjerne hår. Deretter venter du i anvist tid, ofte er det snakk om kun ti minutter. Deretter tar du bort kremen med et håndkle eller en klut og skyller så huden med vann før du klapper den tørr. Hvis behov kan du til slutt ta en runde til med krem på områder du ikke fikk tatt skikkelig i første runden.

Uansett hvilken metode du går for trenger ikke hårfjerning å være et mareritt. Barbering er en god metode når du har dårlig tid, og barberhøvelen fjerner kjapt og enkelt de uønskede hårene. Kaldvoksstrips er en effektiv måte for mer langvarige resultater. En annen løsning er å bruke hårfjerningskrem, som er en budsjettvennlig og omtrent smertefri hårfjerningsmetode. Nå som du har fått en liten innføring i noen av de beste måtene å fjerne hår på, vil du være bedre rustet til å finne den metoden som gjør at du raskest kan gå ut av døren og rekke det du skal.