Hvordan fjerne hår minst mulig smertefullt

Voksing kan være smertefullt, og mange unngår derfor voksing og velger heller å barbere seg. Men da mister de mange av fordelene med voksing som barbering ikke har. Dessuten: voksing trenger absolutt ikke å være smertefullt. Gjennom tusener av år med hårfjerning har man utviklet gode og effektive måter å fjerne hår minst mulig smertefullt på. Vi deler gladelig tipsene med dere her!

Velg riktig tidspunkt

De to tingene man særlig må ta hensyn til når man skal velge riktig tidspunkt for voksing, er om hårene har riktig lengde, og hvor du er i den månedlige syklusen. Hvis hårene dine er for korte vil ikke voksen ha nok å feste seg i, og voksen vil kun dra i huden og ikke i hårene. I tillegg: smerteterskelen er på sitt høyeste rett etter menstruasjon (og lavest rett før), så sørg for at du planlegger voksingen med hensyn til menstruasjonssyklusen din!

Gjør forbredelser

Voksen drar ikke bare ut hårene, men tar også med seg døde hudlag og døde hudceller, så det kan derfor være lurt å skrubbe før voksing – men ikke rett før. Det beste er å gjøre det ca. 24 timer før. Rett før du vokser, bør du ta et avslappende og varmt bad for å åpne porene og hårsekkene. Forsikre deg om at huden har tørket ordentlig før du vokser fordi vann kan ha innvirkning på hvor godt voksen virker.

Perfeksjoner teknikken

Det er viktig å være bevisst på hvordan man puster under selve voksingen. Vår naturlige reaksjon på smerte er å trekke inn pusten, og her kan vi ta med oss et tips fra kroppen vår! Hold huden stram, og trekk pusten dypt inn når du påfører voksen. Veets voksstrips har Easy Grip tabs som gjør det raskt og enkelt å fjerne voksen. Ta tak i voksstripsen og dra den av i motsatt retning av den hårene vokser i samtidig som du puster godt ut.

Hva du skal unngå etter voksing

Etter voksing vil huden være ekstra sensitiv, og du bør derfor unngå alt som kan irritere huden, som for eksempel skrubbing. Voksing i seg selv fungerer dessuten utmerket som skrubbing, så du trenger uansett ikke å gjøre det! I tillegg til dette, bør du unngå sterk varme og deodorant.

Alternativt til voksing, kan du prøve en annen og mindre dyptgående hårfjerningsmetode som for eksempel hårfjerningskrem. Disse kremene virker ved at de løser opp hårene ved røttene slik at hårene ganske enkelt kan skylles bort sammen med kremen. Resultatet er ikke like langvarig som ved voksing, men for de med veldig lav smerteterskel er dette et veldig godt alternativ.

Følg disse trinnene for å få den kroppen du fortjener, med minimalt ubehag!