Hvordan fjerne hårene under armene

Hvordan fjerne hårene under armene

De mest vanlige stedene på kroppen å fjerne hår fra er leggene og armhulene. Hvis du fjerner hårene under armene er dette mest sannsynlig noe du gjør ofte - om ikke hver dag, men i hvert fall nokså regelmessig. Men slik regelmessig hårfjerning i armhulene kan dessverre påføre enda mer stress til huden ettersom dette er et av de mest sensitive områdene på hele kroppen.

Det finnes mange metoder for å fjerne hårene under armene. Vi har tatt en nærmere kikk på tre av de mest vanlige metodene, og så er det opp til deg å vurdere, veie opp og bestemme hvilken som er den beste løsningen for deg.

BARBERING

Barbering er helt klart den vanligste formen for hårfjerning. Denne hårfjerningsmetoden involverer å dra et skarpt barberblad over ønsket område for å kutte av hårene så nært hårrøttene som mulig. Selv om barbering for mange er den raskeste og mest praktiske metoden for hårfjerning, er det ikke det beste alternativet for de med sensitiv hud eller tykkere hår som trenger flere runder for å fjerne hårene. Barbering kan også gi små kutt og skrubbsår i huden – uansett om man har sensitiv hud eller ikke.

VOKSING

Voksing er en form for hårfjerning som fjerner hårene ved røttene (epilasjon). Denne dypere formen for hårfjerning fører til at det tar lenger tid før hårene vokser tilbake - opptil fire uker. Før i tiden var voksing noe som måtte gjøres i en hudpleiesalong, men nå finnes det veldig gode hjemmeløsninger med både varme og kalde vokser. Voksing egner seg kun for hår som er lengre enn 2 mm - og ideelt sett lengre enn 5 mm - så denne løsningen er ikke optimal for de som liker å være hårfrie på daglig basis. 

HÅRFJERNINGSKREMER

Hårfjerningskremer løser opp proteinene i håret rett under hudoverflaten slik at hårene brekker av og kan skylles bort med kremen når den vaskes av. Denne metoden kan holde deg fri for hårstubber i opptil fire dager – hvilket er lenger enn ved barbering. Hårene som vokser ut igjen vil bli mykere over tid, slik at du i mindre grad vil legge merke til dem. Bruk av hårfjerningskremer kan være like enkelt og praktisk som barbering, og du kan til og med gjøre det i dusjen. Men husk: Før du tar krem på mer sensitive områder som underarmene er det lurt å først teste kremen på et lite område et annet sted på kroppen for å se hvordan huden reagerer på det. 

Som du nå har sett, finnes det en rekke løsninger for hårfjerning under armene, og alle løsningene har hver sine fordeler og ulemper. Det kan være lurt å prøve ut noen av dem for å finne ut av hvilken metode, eller kombinasjon av metoder, som passer best for deg.