Hvordan fjerne skjemmende ansiktshår?

Menneskekroppen er et komplekst maskineri som konstant må holde en utrolig komplisert balanse. Hvis de utallige kjemiske stoffene og hormonene som vedlikeholder kroppens helsetilstand av en eller annen grunn kommer i ulage, så kan en av de uheldige bivirkningene være uønsket hårvekst på kropp og i ansikt. Dette kan skje fra fødselen av, fra puberteten, eller når som helst som følge av en eller annen endring i kroppen din. Hvis dette håret er svært lyst og tynt kan det av og til ignoreres, men vanligvis er slik hårvekst mørkere og grovere enn hodehåret ditt. De to mest utsatte områdene i ansiktet er over øynene og rundt munnen. Det finnes imidlertid noen veldig enkle ting du kan gjøre for å minimere framveksten av slike hår, og du kan velge blant flere hårfjerningsmetoder for å finne den som passer deg. Det viktigste du må huske er å aldri bruke barberhøvel i ansiktet, fordi den nye hårveksten da vil bli enda grovere og mer framtredende. Ettermiddagsstubb tar seg kanskje godt ut på ham, men ikke så godt på deg.

Rundt munnen: Overleppe

Alle kvinner har hår på overleppen, men hos noen er dette håret tykkere og mørkere enn hos andre. Dette er et godt sted å anvende Wax Strips til ansikt. Gjør først en test på et lite hudområde, for eksempel på bena, for å være sikker på at huden din ikke reagerer på voksen. Stryk voksstripen på overleppen, trekk den av og få en silkemyk overleppe i opptil fire uker. Ønsker du å unngå voksing, kan bleking være et alternativ. Blekede hår kan gå i ett med hudtonen din og dermed nesten forsvinne fullstendig, selv om dette ikke alltid vil være hundre prosent effektivt for mørkere hudtoner.

Rundt munnen: Hake

Disse hårene er vanligvis få og spredte, så den beste teknikken for hårfjerning vil være å nappe dem med pinsett, eller benytte Voks Strips. Det burde ikke ta for lang tid og ikke være for smertefullt! Å fjerne disse hårene ved roten fører til at det tar lenger tid før de vokser ut igjen - vanligvis opptil fire uker, og fordelen ved å bruke voksstriper er at du kan oppnå denne mykheten bare ved én rask håndbevegelse!

Over øynene: Bryn

Mange kvinner kunne drept for et par tykke mørke øyenbryn som Leslie Carons eller Audrey Hepburns (selv om hennes hovedsakelig var tegnet på!). For de som er velutstyrte med øyenbryn, er det en velsignelse, men også en forbannelse. Det kan være et ork å temme viltvoksende øyenbrynshår slik at du ligner An American in Paris, og ikke An American Werewolf in London. Den beste måten å vedlike fasongen på, er å bruke et precision wax-produkt, siden disse hjelper deg å oppnå de rette og jevne linjene du ønsker.  

Over øynene: Mellom brynene
Avhengig av hvor mange hår du har her, kan enten voksing eller napping være det beste alternativet. Det viktigste å huske er å ikke bruke barberhøvel! Barbering kan gjøre enden på brynene unaturlig rette, og i tillegg gjøre at du får synlige hårstubber etter bare noen dager.

Om du føler at kropps- og ansiktshåret ditt er mye tykkere enn vanlig, kan det være verdt å besøke legen din, fordi dette noen ganger kan være et symptom på en mer alvorlig tilstand. Det gjelder særlig hvis forandringen skjedde plutselig og ikke hadde sammenheng med pubertet, graviditet, overgangsalder eller noe annet som kan tenkes å ha påvirket hormonproduksjonen din.  

Så følg våre tips, og ikke la skjemmende ansiktshår hindre deg i å gjøre det du har lyst til. Ta en kikk på Veets produktside for å finne hårfjerningsløsninger for enhver situasjon.