Hvorfor har vi alle forskjellig hår?

Vi har alle forskjellig hår, og det er noe av det som er med på å gjøre oss til den vi er! Enten håret ditt er tykt og bølgete eller tynt og rett er det en grunn til at det er som det er. Og vi skal finne ut hvorfor.

  • Hva gir håret dets farge?

Hvilken hårfarge du har avhenger av hvilke pigmenter du har i kroppen. Det finnes to typer pigment: melanin og karoten.

Melanin er mørkt brunt og karoten er rødgult, og hårfargen din bestemmes av mengden du har av hver. Hvis du er fornøyd med din naturlige hårfarge kan du takke dine foreldre fordi fargen kommer fra genene deres som har blitt videreført til deg.

Jo mer melanin du har i håret, jo mørkere er fargen. Du var kanskje blond da du var mindre, men når du vokser vil mengden melanin kroppen din produserer endre seg.

Når du blir eldre og håret ditt blir grått er det fordi kroppen lager mindre melanin, og håret mister dermed sin farge.

  • Hva er det som gjør håret mitt krøllete?

Hvor krøllete eller rett håret ditt er kommer an på genetikken, men forskere er ennå ikke 100 % sikre på akkurat hva det er i kroppen som bestemmer dette.

Det finnes riktignok noen teorier -  les dem og se hvilke du tror mest på:

- Formen på hårsekken
- Antall vridninger i vekstfasen
- Hormoner og medisiner
- Hårrotens plassering i hårsekken
- Fuktighet

  • Hva er det som avgjør hårets tykkelse?

Tykkelsen på håret ditt avhenger av størrelsen på hårsekkene. Større hårsekker produserer tykkere hårstrå, mens de som har mindre hårsekker ofte har tynnere hår.

Hår kan også virke tykkere hvis du har mer av det. Hvis du har flere hårsekker på skallen din (eller på andre deler av kroppen) så vil også mer hår gro.

Hvis du ønsker å fjerne noe av håret på kroppen din, finnes det mange ulike alternativer tilgjengelige for deg.

Barbering er et alternativ, men hvis du har tykt og mørkt hår vil barbering gjøre at hårene vokser fortere tilbake igjen. I tillegg vil hårene som vokser ut igjen være enda mørkere og tykkere enn før. Det samme vil skje ved bruk av hårfjerningskremer. De med tynnere og lysere hår vil riktignok ikke ha dette problemet i like stor grad fordi hårene deres ikke synes like godt. 

Den hårfjerningsmetoden som er mest effektiv og som gir mest langvarige resultater er voksing. Ved voksing får man fjernet alt håret fra røttene, og resultatet kan vare i opptil 28 dager. Men resultatet vil riktignok være avhengig av hårtypen din og hvilken del av kroppen det er snakk om.

Veet Wax strips er klare for bruk, og gjør deg silkemyk lenger, derfor får du mer tid mellom hver voksing!