Hvorfor velge voks framfor barbering?

Sannsynligvis har du brukt barberhøvel hele livet og det kan godt ha virket som den beste løsningen, men det er mye som taler for at det er lurt å ta seg tid til å utforske alternativene. Voksing kan riktignok ta noe lenger tid, men fordi du kan gjennomføre hårfjerningsprosessen mye sjeldnere, vil det koste mindre tid og penger i det lange løp. Her tar vi en kikk på de praktiske grunnene til å foretrekke voksing.

  1. Ny hårvekst blir mykere etter voksing enn etter barbering 
    Dette kommer av at voks fjerner hårene ved roten, i stedet for å bare skjære dem over slik at de vokser ut med de harde kantene barbering kan gi. Det er disse kantene som gir den grove, raspende teksturen etter bare kort tid med ny vekst, så ved å unngå dette, får du bein som kjennes glatte lenger.
  2. Inngrodde hår
    Dette er noe som kan forekomme ved alle former for hårfjerning, men det er spesielt vanlig ved barbering. De skarpe hårtuppene borer seg inn i huden i stedet for å vokse ut av den, og vil i beste fall være synlige som en «underskog» - mørke flekker under huden, men kan i verste fall manifestere seg som barberingsutslett med hissige røde og ujevne flekker på huden. 
  3. Ny hårvekst blir tynnere med tiden etter voksing
    En gammel myte sier at voksing kan føre til kraftigere hårvekst, men det er rett og slett usant. Hadde det vært riktig, ville vi sett en god del menn som fikk vokset issen i skjønnhetssalongene! Grunnen til at myten har oppstått, kan være at voksing også fjerner svært korte hår, og etter noen få behandlinger vil alle hårene være i samme vekstfase. Dette er en fordel fordi det betyr at du får fjernet alle sammen hver gang! Faktum er at ved epilasjon, så vil det å fjerne hårene ved roten svekke dem, som betyr at etterveksten vil bli tynnere med tiden.

Den hårfjerningsmetoden som er best for deg, er alltid den hårfjerningsmetoden som er best for deg. Alle reagerer litt forskjellig på ulike behandlinger, så prøv ut forskjellige taktikker før du velger én bestemt. Ta fordeler og ulemper med i betraktningen, og ta en kikk på Veet produktene for å få en bedre idé om hvilke muligheter som finnes der ute. Silkemyke ben er innenfor rekkevidde.