Jakten på vintersolen

I de kalde vintermånedene kan det være lett å glemme følelsen av sol på huden din. Ute er det vind, regn og synkende temperaturer, og det er fristende å bli inne i dvalemodus. På denne tiden av året blir derfor hårfjerning ofte nedprioritert hos mange.

Men hvis du er klar for eventyr, kan nettopp vinteren være en fantastisk tid av året til å få litt etterlengtet sol på kroppen igjen. Enten du liker å utforske en travel storby, sole deg på stranden, eller gi deg selv litt velfortjent hvile og avslapping, finnes det en destinasjon som passer dine behov. Her gir vi deg tips til noen populære steder du er garantert sol på vinteren, og selvfølgelig får du også noen tips til hårfjerning slik at du er klar til å dra avgårde.

Strandløve

Hvis hovedprioriteten din på ferie er å bade og sole deg, så kan Miami være et fint sted å dra. Byen har 14 km med hvit sandstrand, og er også kjent for sitt uteliv, samt sin unike stil og arkitektur. I Miami kan du både nyte den etterlengtede solen og danse deg inn i natten på et av byens mange livlige utesteder.

Bylivet

Hvis du er typen som blir rastløs etter et bare et par timer på stranden, kan en storbytur være et bedre valg for deg. Marrakech er en topp turistdestinasjon med behagelige temperaturer som kommer opp i 16 °C i vintermånedene - perfekt for å utforske byen uten at du blir altfor svett. Det er masse ting å gjøre: dra til et av byens mange fargerike markeder, prøv deg på marokkansk folkedans, eller la deg bli skrubbet fra topp til tå på et tradisjonelt marokkansk badehus. Det behagelige været gjør at du ikke trenger å gå med vinterjakke og vinterstøvler. Ta gjerne på deg sommerkjolen, men husk å dekke til skuldre og knær for å vise respekt for skikker og kleskodeks i landet.

Hvile og avslapping

Noen ganger er alt vi trenger å bare slappe av: hvile føttene våre, lytte til musikken fra havet, og drømme oss bort i en god bok. For de som søker fred og ro, kan Barbados være midt i blinken. Øyen er kjent for sine private ferieklubber og spa hvor du kan nyte den etterlengtede vintersolen uten å måtte løfte en finger. Flere av øyens historiske hus fra kolonitiden har blitt gjort om til mindre tilbaketrukne ressorter. Mange av disse har egne restauranter av topp kvalitet, og kan i tillegg tilby gjestene private svømmebasseng og komplette spabehandlinger. Du kan også sjekke ut en av øyens verdensberømte strender, eller ta deg en drink på en av de lokale barene («rum shacks») … eller rett og slett bare trekke deg tilbake i din egen private hengekøye!

Forberedelsene er viktige

Vi anbefaler deg å ta hårfjerningen minst 24 timer før du skal bade eller sole deg. Det kan derfor være lurt å planlegge litt i forkant. Når huden din skal ut av vinterdvalen, trenger den nok også litt ekstra kjærlighet og pleie før du drar avgårde. Vi anbefaler en varmvoks som Veet Easy Wax, som til og med kan brukes på den ømfintlige bikinilinjen.

Voksing kan gi deg myke resultater i opptil fire uker, så du trenger ikke bekymre deg for å måtte gjenta behandlingen mens du er på ferie. Ta voksbehandlingen noen dager før du reiser. Start med å gi deg selv en god skrubb i en varm dusj. Skrubbingen gjør at du får vasket bort døde hudceller slik at det blir enklere for voksen å få ordentlig tak på hårene. Det varme vannet fra dusjen åpner porene slik at hårene lettere kan løsne fra hårsekkene. 

Easy Wax tar omtrent 20 minutter å varme opp. Mens du venter kan du for eksempel gi deg selv litt pedikyr. Når voksen er klar, påfører du den over et ønsket område før du legger på en strips og drar det av igjen mot retningen håret vokser i. Gjenta etter behov. Du vil raskt se at huden begynner å skinne igjen. Etter voksbehandlingen kan det være lurt å ta på fuktighetskrem for å få ned eventuell rødhet i huden. Bruk fuktighetskrem regelmessig, slik at du vedlikeholder den myke, glatte huden. Et siste tips er å pakke med en pinsett i sminkevesken, slik at du kan nappe ut eventuelle enkelthår som dukker opp.

Vi håper at vi har inspirert deg til å forandre vintervanene i år. Kanskje det er tid for å finne frem sommergarderoben og bestille en flytur som tar deg til sol og varme!