Myk vinterhud

Når vinteren og kulden inntreffer er det ikke så fristende å måtte stå i dusjen med tørre og sprukne legger mot et iskaldt dusjkabinett. Kom deg derfor ut av dvalemodusen for en liten stund og gi leggene dine den pleien og fuktigheten de fortjener. Så blir det ikke så ille å måtte lufte leggene når det fra tid til annen faktisk er nødvendig.

Det kalde været er ikke alltid så bra for huden din. Derfor gir vi deg fem gode tips til hvordan du kan beholde den sunne sommergløden året rundt ved hjelp av voksing: 

  1. Før du vokser bør du skrubbe huden og fjerne døde hudceller slik at huden blir mer mottakelig for fuktighetskrem etterpå. Du vil raskt merke fordelene ved å smøre deg inn med fuktighetskrem etter en voksbehandling. 
  2. Vinteren er den perfekte tid til å fokusere på de stedene som er mest synlige - blant annet ansiktet ditt. Vi beklager å måtte si det, men fjerning av ansiktshår KAN være smertefullt selv med de riktige produktene, som Veet Precision Wax & Care. Men det vil heldigvis være over på et blunk og du vil straks føle deg mye bedre. Og ikke minst sjeleglad for at du gjorde det!
  3. Unngå å falle for fristelsen med å barbere mellom hver gang du vokser. Ikke glem at barbering gjør at hårene som vokser ut igjen blir mye tykkere - hvilket betyr at neste gang du skal vokse vil det være mye mer smertefullt. Dropp derfor å barbere mellom voksbehandlingene. Da vil også leggene holde seg myke mye lengre.
  4. Hvis du planlegger en liten helgetur eller lignende kan det være lurt å ta bikinilinjen noen dager i forkant. Vask deg med renseservietter før du starter voksingen, og etter behandlingen legger du noe kaldt på det voksede området. Da lukker porene seg fortere igjen, og du unngår inngrodde hår.
  5. Ettersom hårene vokser i ulik takt på ulike steder av kroppen, vil en regelmessig rutine for voksing være helt essensielt. Da får du forsikret deg om at hårene fortsetter å vokse til samme tid. Voksingen svekker røttene, så når det er tid for hårfjerning igjen, vil det ikke være like smertefullt.

For de fleste av oss er det kanskje mer fristende å pakke seg inn i et teppe foran peisen enn å måtte bruke tid og krefter på hårfjerning. Men heldigvis finnes det kjappe og enkle hårfjerningsmetoder som gjør at du kan kvitte deg med hårene så lettvint og smertefritt som mulig. Og det finnes mye bedre alternativer enn barbering. Voksing er for eksempel en veldig god løsning.

Det viktigste å huske på er at du må holde huden fuktig for at den skal være sunn og frisk. Vask deg i lunket vann og smør deg inn med fuktighetskrem umiddelbart etter voksbehandling.

Et annet nyttig tips er å beskytte huden fra kulde ved å ha på deg varme klær både utendørs og innendørs. Dette gjelder særlig hvis leggene dine har en tendens til å bli ekstra tørre. Et annet tips til vinteren når inneluften blir tørr på grunn av oppvarming, er å sette frem en bolle med vann slik at luften blir fuktigere.

Til slutt: husk å drikke rikelig med vann!