Nybegynnerens guide til hårfjerning

Hårfjerning kan være smertefullt – bokstavelig talt. Det finnes omtrent like mange metoder som det finnes hår å fjerne, men de fleste havner i tre kategorier: Barbering, hårfjerningskrem eller voks. Den beste hårfjerningsmetoden er den du synes passer best for deg. Alle er ulike, så det er nødvendig med ulike løsninger. Her tar vi en kikk på hver av disse ulike metodene, for å hjelpe deg å finne ut hvilken som passer deg best.

Barbering

Den mest utbredte hårfjerningsmetoden. Barbering er en form for mekanisk hårfjerning som innebærer å trekke et skarpt blad over området for å skjære vekk hårene så nær roten som mulig. Å trekke noe skarpt over hud, forårsaker rimelig nok små kutt og slitasjeskader – ofte usynlige – som kan gjøre at områder som barberes ofte blir såre eller utvikler røde utslett, kjent som barberkviser.  

Kremer

Hårfjerningskremer kan virke som en relativt ny oppfinnelse, men kvinner har fjernet kroppshår ved hjelp av kremer i ulike varianter i mer enn 5000 år [1]. De tidligste kremene ble laget av usmakelige ingredienser som ulesket kalk og arsenikk! Heldigvis har hårfjerningsteknologien kommet langt siden den gang. Veet hårfjerningskremer løser opp håret like under huden slik at det rett og slett faller av. Denne metoden kan holde deg stubbfri i opptil fire dager - lenger enn ved barbering, og håret som vokser ut vil være tynnere, slik at huden kjennes myk lenger.

Voksing

Voksing er en annen metode som kanskje er eldre enn du ville trodd. Den ble praktisert av tidlige egyptere som benyttet en blanding av sukker og sitronkvae til å lage en klissete, men fast og formbar substans som de brukte til å fjerne hår med. Voksing er en form for epilasjon, som betyr at håret fjernes ved roten. Denne dypere formen for hårfjerning medfører at det tar lenger tid før håret vokser ut igjen - opptil fire uker.

Noen av disse metodene kan tilsynelatende virke enklere men i praksis bety at du må bruke dem mye oftere, eller finne deg i hudirritasjoner som følger med. Som med alt annet er det viktig å skaffe informasjon, og å prøve og feile litt, for å finne ut hva som passer best for deg. Uansett hvilken metode du bestemmer deg for, er det ingen grunn til at du ikke skulle kunne ha deilig myk og glatt hud.

 

[1] http://www.dermascope.com/resources/the-history-of-hair-removal