Nytt år, nye rutiner? En guide til hvordan du skal komme i gang med nyttårsforsettene

Vi har feiret nyttår i hundrevis av år. Over hele verden samles folk for å telle ned til de siste sekundene av året, og for å ønske et nytt år velkommen med fyrverkeri, musikk og glass med bobler i! Mange markerer også starten på et nytt år ved å lage nyttårsforsetter. Vanlige mål er å spise sunnere, trene mer, eller lese flere bøker. Men hva med å sette seg som mål å gi huden din litt mer kjærlighet og pleie?

Nytt år? En ny deg!

Når det kommer til forsetter som har med skjønnhetspleie å gjøre, finner de fleste tilbake til gamle vaner når festsesongen og februar er over.  Men med litt ekstra organisering og motivasjon kan du unngå å havne i den samme, gamle tralten. Bruk heller det nye året til å bli den «nye deg»!

Å finne en rutine og holde seg til det

I en universitetsstudie av nyttårsforsetter gjort av professor Richard Wiseman og hans kollegaer, fant man ut at de som ikke holder nyttårsforsettene sine ofte var de som ikke hadde en plan. Studien indikerer at ved å finne en rutine, kan vi enklere innarbeide nye vaner inn i livene våre, og dermed blir overgangen ikke så brå.

Sakte og stødig vinner løpet

Hvis du stort sett bare har barbert deg når du skal fjerne hår, er du kanskje ikke helt klar for å hoppe rett inn i mer permanente hårfjerningsmetoder som laser- eller lysbehandling (IPL). Store forandringer i vanene kan virke skremmende, og det er kanskje best å ha en myk overgang. Ta det derfor litt rolig i starten.

Selv om barbering helt sikkert har vært en enkel og grei måte å kvitte seg med uønskede hår på, innebærer det også at hårene vokser tilbake bare etter et par dager. Hårene som vokser ut igjen er i tillegg grovere enn de var før du barberte. Voksing, på den andre siden, kan gjøre huden myk og fri for hår i opptil fire uker om gangen. Hvis du vil inkorporere voksing i dine nye skjønnhetsrutiner, ta en titt på våre tips nedenfor. De bør hjelpe deg med å komme inn i de nye rutinene.

Din nye voksrutine

  • Lett skrubbing er en fin måte å kvitte seg med døde hudceller på. Det er greit å få bort død hud fordi det potensielt kan føre til inngrodde hår. Det er også en fin måte å forberede huden til voksbehandlingen da det vil gjøre det enklere for voksen å ta tak i hårene. For de beste resultatene anbefaler vi å skrubbe 24 timer før behandling.
  • Sørg for at hårene har riktig lengde. Hvis de er for korte klarer ikke voksen å ta tak i dem.
  • Før du vokser, ta en lang dusj eller et bad. Det varme vannet er ikke bare avslappende, men kan også hjelpe til med å åpne porene, og det blir dermed enklere å fjerne hårene. Du kan også bruke avslappende oljer for at opplevelsen skal bli ekstra behagelig.
  • Enten du går for Veet Wax strips, eller unner deg selv en Veet Easy Wax, er det viktig å fjerne hårene mot retningen de vokser i.
  • Ha en pinsett tilgjengelig når du vokser. I stedet for å måtte gå over det samme området to ganger, kan hår som ikke har blitt tatt av voksen, enkelt og greit nappes bort med pinsetten.
  • Veet sine voksprodukter kommer også med Veet Perfect Finish Wipes, som kan brukes til å fjerne all gjenværende voks, og som i tillegg gjør at huden blir myk og tilført fuktighet. La dette bli en del av din nye Veet-rutine!

Uansett hvilken metode du går for er det viktig å holde seg til rutinene. Ikke mist motet av en lang liste med skjønnhetsforsetter. Bare en liten og enkel forandring i hårfjerningsrutinen kan hjelpe deg til å føle deg som ny.