Riktig hårfjerning ved bikinilinjen

I 1946 lanserte Louis Réard sin «bikini», en todelt badedrakt som sjokkerte - ikke på grunn av den korte underdelen, men fordi den viste navlen! Disse fire tøytrekantene (med et totalt areal på bare 30 cm²!), som hadde fått navnet sitt etter en atoll i det sørlige Stillehavet hvor USA drev atomprøvesprengninger, tok verden med storm til tross for den første motstanden. 

Behovet for å fjerne hår fra de områdene som nå ble synlige førte til at begrepet «bikinilinje» oppsto – og med det, enda en ting som kvinner måtte tenke på! 

Heldigvis, takket være nye hårfjerningskremer og metoder for hjemmevoksing, er det ikke vanskelig å holde bikinilinjen velstelt og fri for hår. Her skal vi se litt på disse metodene for å sikre så enkel, rask og smertefri hårfjerning som mulig.

Voks

Bikinivoks er et supert alternativ fordi hårene fjernes ved roten, som medfører at det tar opptil fire uker før de kommer tilbake. Den nye hårveksten vil også bli mykere og tynnere med tiden, noe som betyr mindre ubehag for deg. Vi vil anbefale to metoder som kan kategoriseres som kald og varm voksbehandling. For en rask opprydding er bikini wax strips perfekt. Du får voks og striper i perfekt størrelse i én pakke, og alt du behøver å gjøre er å varme dem lett med hendene, påføre dem på huden og dra dem av ved å holde i flappen, og dermed trekke hårene ut. De kan også skjæres til så de passer kroppskonturene dine, slik at finpussen er sikret. Ønsker du noe litt kraftigere, kan du velge Easy Wax roll on system - et selvvarmende vokssystem som gir presis påføring takket være hodet som er spesielt utformet for bikinilinjen, og som gir deg samme resultat hjemme som i skjønnhetssalongen. Påfør voksen og bruk de medfølgende stripsene for å bli bikiniklar.

Kremer

Hårfjerningskrem er raskt og praktisk, og behøver ikke mer enn tre minutter for å virke. Kremen løser opp håret og bryter det av like under huden, og gir deg supermyk og glatt hud dobbelt så lenge som etter barbering. Påfør for eksempel den klassiske Veet hårfjerningskremen på hudområdet og la den virke i noen få minutter. Skrap av en liten mengde for å se om håret følger med. Hvis ikke, vent et minutt og prøv igjen, til alt håret er borte. Ikke la kremen virke lenger enn instruksjonene sier. Hvis ett eller to gjenstridige hår står igjen, napper du dem bare av, og resultatet er perfekt.

Barbering

Man har naturligvis alltid det utiltalende alternativet å barbere seg. Dette bør aldri være førstevalget, fordi det kan føre til inngrodde hår eller mørke flekker som gjør det vanskelig å holde bikinilinjen pen – og da har vi ikke engang nevnt kløen! Men som vi alle vet, noen ganger har man ikke noe valg... Uansett hårfjerningsmetode anbefaler vi at du prøver den ut på et lite hudområde for å være sikker på at du ikke får noen reaksjon. Etter at du har fjernet hår fra bikinilinjen bør du unngå parfymerte eller kraftige såper og fuktighetskremer i 24 timer, og du anbefales å unngå undertøy som strammer eller klør i den samme perioden, for å slippe irritert hud.  For et virkelig fantastisk resultat kan du skrubbe huden 24 timer før hårfjerningen, og like før behandling vasker du huden med varmt vann og tørker den forsiktig slik at porene åpnes. Dette gjør behandlingen mye lettere, mer effektiv, og etterlater deg vakker og klar for stranden.