Tips og råd for å fjerne ansiktshår

Alle kvinner har ansiktshår, men det blir først et problem når de blir synlige og når det går utover selvtilliten. Det finnes heldigvis flere måter å fikse problemet på, og til og med forskjellige metoder for de ulike områdene i ansiktet.

Voksing:

Dette er en veldig vanlig metode og kan brukes på mange deler av ansiktet. Mange kvinner vokser øyebrynene som en viktig del av sine skjønnhetsrutiner. I tillegg kan man vokse oversiden av leppene, haken og kinnene. Du kan gå til en salong for å få en hudpleier til å fjerne de uønskede hårene, men det kan medføre at du må gå ute på gaten med midlertidige røde flekker i ansiktet. Det er imidlertid like enkelt (og muligens mye billigere) å gjøre det hjemme. Veets voksstriper er spesielt utviklet for den presisjonen som trengs på den sensitive ansiktshuden. Dette kan gi deg opptil fire uker med myk hud.

Threading:

Threading er en annen metode som er veldig populær, spesielt ved forming av øyebrynene. Men hvis du ikke er vant til denne metoden, bør du få en sertifisert hudpleier til å gjøre det for deg. Heldigvis betyr ikke dette at du alltid må ta en tur til hudpleiesalongen, ettersom threading nå også tilbys i stadig flere spesialistbutikker og på kjøpesentre. Threading er en veldig presis metode i og med at man fjerner ett og ett hår om gangen. Derfor er metoden godt egnet til å forme øyenbrynene.

Bleking:

Denne metoden er mest brukt til hårene over leppene, for å gjøre de mindre synlige. Du kan påføre blekemiddelet hjemme, og etter ti minutter fjerner du det med kaldt vann. Fordi du ikke fjerner selve hårsekken, er det ingen risiko for inngrodde hår med denne metoden. Men ved hårbleking vil riktignok ikke overflaten bli helt myk og hårløs. Hårene vil fortsatt være der - de er bare mindre synlige. Det er også en viss risiko knyttet til bleking, og dette gjør at mange ikke vil bruke metoden. Det er nemlig viktig å være klar over alle kjemikaliene som brukes i blekemiddelet og man må derfor lese instruksjonene veldig nøye før bruk.

Napping:

Dette er en ganske tidkrevende metode som involverer bruk av pinsett til å nappe ut ett og ett hår om gangen. Det er imidlertid en veldig nøyaktig metode, men den kan også være smertefull. Napping er et godt triks for å fjerne små hår man har oversett ved for eksempel voksing. For best resultat kan det være lurt å investere i en god og litt dyrere pinsett, fordi de billigste ofte kan være vanskelige å bruke.

Hårfjerningskrem:

Dette er en velkjent metode for hårfjerning over større områder på kroppen. Men visste du at denne metoden også er et veldig godt alternativ for hårfjerning i ansiktet? Veets Facial Hair Removal er spesielt laget for sensitiv hud, beriket med Aloe Vera og vitamin E som er veldig bra for å lindre sensitive hudområder. Settet inneholder alt du trenger – inkludert en liten applikator til å påføre kremen med, i tillegg til fuktighetskrem til bruk på huden din etterpå.

Dette er seks av de mest vanlige metodene for å fjerne uønsket ansiktshår. Det er verdt å bruke tiden det tar på å prøve ut alle og se hvilken som passer best for deg.  Før du vet ordet av det vil du være fri for ansiktshår og full av selvtillit.