Ulike hårtyper!

Det finnes mange forskjeller mellom mennesker og andre pattedyr. Men et karaktertrekk har vi til felles med våre «hårete fettere»: nemlig hår på kroppen. Selv om hårene varierer fra person til person (og fra dyr til dyr) når det kommer til tykkelse, farge og fordeling på kroppen, er kroppshår noe alle har.

Noen er stolte av kroppshårene sine, andre ikke. Men de fleste vil nok før eller siden gruble over hva de skal gjøre med kroppshårene sine. La oss ta en nærmere titt på hvordan hårtykkelse, fordeling og farge varierer på ulike deler av kroppen, i tillegg hvordan kroppshår oppstår og hva man kan gjøre hvis man vil kvitte seg med overflødig hårvekst.

Hvordan oppstår hårene i utgangspunktet?

Huden vår er dekket av follikler som produserer proteinfilamenter: nemlig hår. Uansett kjønn er de aller fleste fra tidlig alder dekket i vellushår som er både fine og lyse i fargen. I puberteten forandres noe av dette håret til terminalhår som er både tykkere og mørkere.

Mengden steroidhormoner man har i kroppen gir en indikasjon på hvor mye terminalhår som blir produsert. Menn har mer av disse hormonene, og har derfor også mer kroppshår enn kvinner. Alle typene av hår på menneskekroppen går gjennom en vekstsyklus bestående av tre stadier: anagen (vekstfase), katagen (overgangsfase) og telogen (veksten stopper og hårene faller av).

Hår på hodet

Det er varigheten av de tre stadiene, sammen med antallet og størrelse på de enkelte hårsekkene som avgjør tykkelsen og fargen på hårene på de ulike delene av kroppen din. Den anagene fasen til hårene på hodet varer for eksempel mellom to og syv år. Varigheten er forskjellig fra person til person, og kan bli påvirket av faktorer som genetikk, hormoner og stress. Denne fasen er uansett ofte mye lengre på hodet enn på resten av kroppen, og det er noe av grunnen til at håret på kroppen som regel er mye kortere enn på hodet (heldigvis).

Hår på resten av kroppen

Den anagene fasen for kroppshår varer normalt rundt 30-45 dager - en betraktelig kortere tidsperiode enn hårene på hodet. Grunnen til at den anagene fasen er ulik på de ulike delene av kroppen er først og fremst fordi de har ulike funksjoner. Øyenbrynshårene skal for eksempel holde svette bort fra øynene, og må derfor være i en spesiell lengde og tykkelse.

Hvordan kvitte seg med overflødig hår

Nå som vi har gått gjennom vitenskapen bak det, skal vi se på hvordan uønsket hår kan fjernes hvis vi ønsker det. De ulike hårfjerningsteknikkene passer til de ulike typene av kroppshår. 

Leggene

Leggene er som regel den delen av kroppen det er mest naturlig å fjerne hår fra - særlig når solen titter frem og det blir varmere i været. Ettersom det er snakk om et relativt stort område, kan Veet Hårfjerningskrem være en god løsning. Denne kremen virker allerede etter 3 minutter. Den gjør at huden føles myk opptil dobbelt så lenge som ved barbering. Dette betyr at du slipper å fjerne hårene så ofte, og du kan heller bruke tiden på å finne frem sommerkjolene. Husk å alltid lese instruksjonene på pakken før du tar på deg kremen.

Bikinilinjen

Hårvekst langs med bikinilinjen kan være frustrerende, særlig i de varme sommermånedene. Ikke alle vil ha hår som titter ut når man vil ta seg godt ut på stranden. Ettersom dette området ofte er mer skjørt og ømfintlig, kan en lysbehandling som IPL (intensiv pulserende lys) være et godt alternativ. Denne behandlingen er både mindre smertefull og gir mer langvarige resultater enn voksing. Ved å bruke Veet Infinity Silk Pro slipper du å stadig måtte gå til salongen. Alt i alt er det en mer rimelig og praktisk form for hårfjerning. I tillegg kan du gjøre det selv hjemme. Apparatet er enkelt og trygt å bruke, og virker ved å sende korte glimt av lysstråler ned til hårsekkene i ønsket område. Husk å følge instruksjonene nøye for best mulig resultater.

Armhuler - varmvoks

Hår i armhulene har i det siste vært et opphetet tema i motedebatten. Ikke bare har det eldgamle spørsmålet om man skal fjerne det eller ikke vært i søkelyset, men nye stiler og farger har også blitt diskutert. For de av dere som elsker å ha myk hud under armene, kan Veet Easy Wax Roll-On være svaret. Dette settet er enkelt å bruke, voksen spres jevnt utover, og du kan få myk hud i opptil 28 dager. Den kan brukes på alle hudtyper og prosessen tar bare 20-30 minutter. Det lille rullehodet er laget for å gjøre hårfjerning ved bikinilinjen og underarmene enklere og mer nøyaktig. Voksen er laget av de samme ingrediensene som en salongvoks, og ved å fjerne hårene fra røttene bevarer du den myke følelsen i opptil fire uker.

Hva som er riktig hårfjerningsmetode vil variere alt etter hvilken type kroppshår det er snakk om. Heldigvis finnes det flere alternativer tilgjengelig. Hvis du er i tvil, er det viktig at du leser på pakkene for å se hvilke produkter som trygt kan brukes på de ulike delene av kroppen. Du trenger ikke lenger å ta de månedlige turene til salongen: Veet gir deg salongresultater hjemme hos deg selv.