Varm, kald eller orientalsk voks?

Som du kanskje allerede vet, så er voksing hårfjerning direkte ved roten ved bruk av voks – vanligvis laget av kvae, bivoks og olje. Voksing kan være et godt alternativ for travle mennesker. I starten kan voksing kanskje føles litt uvant – helt til du finner teknikken som fungerer best for deg. La oss ta en titt på fordelene og ulempene med varm, kald eller orientalsk voksing. Når du har lest ferdig, vil du være godt rustet til å vokse uten problemer!

Fordeler med varmvoks

Ved bruk av varmvoks fordeler man smeltet voks utover huden. Når voksen stivner og kjøles ned, former den seg samtidig rundt hårene, og man kan lett fjerne voksen. Varmen fra voksen åpner nemlig porene og løsner hårsekkene – noe som gjør varmvoks lettere å fjerne enn for eksempel kaldvoks. Varmvoks trenger som regel ikke å påføres flere ganger. I tillegg kan varmvoks også være et godt alternativ for menn – som ofte har fyldigere hår med tykkere røtter.

Ulemper med varmvoks

Det kan ta tid å få til den riktige konsistensen når man varmer opp voksen. Varmvoks kan være en mer omstendelig prosess enn kaldvoksing og orientalsk voksing, fordi voksen trenger lenger tid til å kjøles ned og sette seg i huden. Temperatur er uansett veldig viktig for å oppnå de mest effektive resultatene. Heldigvis gjør Veet Easy Wax Electrical Roll-On Kit prosessen mye enklere ved å varme opp voksen til den riktige temperaturen hver gang. Med Veets Roll-On kan du til og med spare tid – du slipper å sjekke temperaturen eller å varme opp voksen på nytt. Du trenger heller ikke vente på at den skal kjøles ned hvis den er for varm. Hvis du går for en mer tradisjonell form for varmvoksing, må du påføre voksen med en «slikkepott». Dette kan være vanskelig å bruke på mindre områder som for eksempel bikinilinjen.

Fordeler med kaldvoks

Kaldvoks er ofte allerede påført stripsene. Disse stripsene er lette å bruke fordi de ikke medfører så mye søl, og stripsene kan lett kastes. Det kan også være en lettvint metode i de varme sommermånedene. Det finnes et bredt utvalg av strips kjent for sine fuktighetsgivende egenskaper, og de kommer i mange størrelser for å passe til de ulike områdene på kroppen.

Ulemper med kaldvoks

Kaldvoks fungerer ikke alltid så bra på veldig korte hår. På grunn av dette må kaldvoksstrips påføres to ganger hvis det er noen av hårene du ikke får tatt den første gangen. Gjentatt voksing kan føre til irritasjon og tørrhet i huden. Heldigvis inneholder Veet Cold Wax Strip Hair Minimizer en veldig nærende ingrediens som hjelper til å lindre huden mens du vokser. Den inneholder mandelolje som er kjent for sine hudlindrende egenskaper, og som kan gjøre underverker for sensitiv hud.

Fordeler med orientalsk voks

Orientalsk voksing – også kjent som persisk voksing eller «sugaring», er en eldgammel voksmetode uten bruk av strips. Voksen former et lag på huden som dras av i motsatt retning av den hårene vokser i.  Orientalsk voks løses opp i vann og kan lett skylles bort fra huden. Voksen inneholder høy konsentrasjon av sukker, som stopper bakterier fra å trives inne i voksbeholderen.

Ulemper med orientalsk voks

Orientalsk voksing kan føre til utslett, inngrodde hår og rødhet hvis man har sensitivt hud, og dette kan være smertefullt. Den tykke voksen er ofte litt vanskelig å bruke fordi den trengs å varmes opp først. Det kan kreve mye øvelse for å få denne typen voksing skikkelig til – den trenger en nokså tykk konsistens for å virke ordentlig.

Hver av de ulike metodene for voksing har sine fordeler og ulemper. Orientalsk voksing er litt omstendelig i bruk, men er ofte mindre smertefullt. Varmvoksing er bra for å fjerne tykkere hår, men prosessen tar lenger tid enn kaldvoksing. Kaldvoksing kan være raskt, men fører ofte til hudirritasjon. Når det kommer til voksing, er det altså mange muligheter – alt etter hvilke preferanser og behov du har. Men når du har bestemt deg for den metoden som passer for deg, kan du se på voksing som et fint avbrekk i en ellers så hektisk hverdag.