Velg den øyenbrynsfasongen som passer best til deg

Velg den øyenbrynsfasongen som passer best til deg

Øyebrynene gjør mye for utseendet, men det kan være vanskelig å vite hva slags øyebrynsfasong du skal gå for. Uansett om du fra naturens side har tykke og bustete øyebryn, eller tynne og små, er det mulig å finne en fasong som passer akkurat deg og din ansiktsform.

Vi har delt inn i fem ulike typer av ansiktsformer. Hvilken øyenbrynsfasong som passer best til deg avhenger av hvilken ansiktsform du har. Vi har også tatt med eksempler på berømte kvinner som har de ulike ansiktsformene og øyenbrynsfasongene. Kanskje finner du ditt øyebrynsforbilde blant dem? Veet gir deg instruksjoner på hvordan du kan leve opp til ditt fulle øyenbrynspotensial.

Langt ansikt

Den lange ansiktsformen utstråler eleganse. Når man skal forme øyebryn som skal passe til denne ansiktsformen, er målet å unngå å få ansiktet til å se enda lengre ut enn det allerede er. Dette kan oppnås med tykke, flate, horisontale bryn. Denne øyenbrynsfasongen bryter opp ansiktet, og forhindrer øyet fra å vandre opp og ned.

Brynforbilder

Jennifer Connelly

Dovima

Jessica Brown Findlay

Markert kjeve/firkantet ansikt

En markert kjeve er et slående vakkert trekk, og mange av de klassiske Hollywood-skjønnhetene har dette. Men en markert kjeve vil noen ganger dra mye av fokuset mot seg. Dette kan balanseres med tykke, sterke bryn, eller at man myker opp det hele med mer forsiktige linjer.

Brynforbilder

Keira Knightley

Marilyn Monroe

Sophia Loren

Ovalt/rundt ansikt

Denne ansiktsformen har myke linjer og et sensuelt preg over seg. På grunn av dette var nettopp denne ansiktsformen ofte portrettert og idealisert i klassiske malerier. Den ideelle øyenbrynsfasongen for denne typen ansiktsform er en mykt vinklet bue – for å stå i kontrast til og utfylle de myke linjene i ansiktsformen.

Brynforbilder

Lily Collins

Megan Fox

Maria Callas

Hjerteformet

Denne ansiktsformen er ofte ansett som mer søt enn vakker, men skjønnheter som Grace Kelly har bevist at kvinner med denne ansiktsformen kan være like slående vakre som alle de andre. En tykk og flat kurve på brynene står i kontrast til vinkelen på kjeven, og gjør ansiktsformen mykere.

Brynforbilder

Halle Berry

Carey Mulligan

Grace Kelly

Diamant

Mange av de mest slående vakre kvinnene gjennom tidene har denne ansiktsformen. Øyenbrynene er fra naturens side plassert på den bredeste delen av ansiktet hos de med denne formen, men dette kan dempes ved å la øyenbrynene få bølgete og myke linjer.

Brynforbilder

Emma Watson

Lauren Bacall

Jessica Alba

Hvordan få «look’en»

Øyenbrynene kan trimmes og stelles på mange måter, og det finnes metoder for alle budsjetter og smerteterskler. Den mest praktiske løsningen for å fjerne ansiktshår hjemme om man ønsker enklest mulig vedlikehold og minst mulig styr, er å bruke voks. Veet Precision Wax er godt egnet og kan påføres forsiktig for å forsikre deg om at du kun fjerner de hårene du ønsker. Så, med bare en enkel håndvending er du ett skritt nærmere perfekte øyenbryn!