Tips til forming av øyenbryn | Veet

Øyenbrynene bør aldri undervurderes ettersom de har stor betydning for helheten i ansiktet og hvordan du ser ut. Øyenbrynene rammer inn og fremhever både ansiktet og øynene dine. Følg guiden vår til hvordan du får de naturlig definerte brynene du alltid har drømt om, og finn en stil som passer akkurat deg.

 

Finn den perfekte formen

For å komme i gang kan du først finne ut hvor brynene dine bør starte ved å holde en blyant opp mot siden på nesen din, og markere det punktet hvor brynet skal starte. Deretter holder du blyanten fra det samme stedet på nesen til ytterste enden av øyet for å se hvor brynene skal slutte. Når det gjelder buen på brynene bør den ha sitt høyeste punkt der blyanten som går fra nesen passerer over kanten av pupillen.

Det perfekte formede brynet for deg vil avhenge av formen på, og dimensjonene i, ansiktet ditt. Et flatere bryn vil gi deg illusjonen av et kortere ansikt, mens et høyt buet og vinklet bryn gir et mer definert uttrykk og fremhever benstruktur.

 

Fjerne uønsket hårvekst

Det finnes mange metoder for å fjerne uønskede hår og lage den formen man vil ha på brynene sine. Voksing er en veldig vanlig praksis, det samme gjelder napping ved hjelp av tråd, men disse teknikkene kan være vanskelige å mestre. I tillegg til at det fort kan bli dyrt fordi man som oftest må gjøre det hos en profesjonell. Hvis du ser etter en enkel hjemmeløsning, hvorfor ikke prøve den nye elektriske trimmeren Veet Sensitive Precision™ Beauty Styler?

Med et presisjonshode spesielt laget for bryn, gjør den elektriske trimmeren at du nøyaktig kan trimme og forme hårveksten og få de definerte øyenbrynene du vil ha – alt i ro og mak hjemme. Du vil heller ikke bli sår i huden ettersom det ikke er noen sjanse for å kutte deg, da bladene ikke kommer i kontakt med huden. Med trimmeren får du også med en kam som du kan feste på, som hjelper deg å trimme alle hårene til samme lengde. Den er veldig lett å bruke.

Mens du holder på med hårfjerningen, må du huske å ta et skritt tilbake nokså ofte for å få bedre oversikt over hvordan hele ansiktet ditt blir seende ut. Etter at du er ferdig med trimmingen, bør du avslutte med å børste brynene dine oppover.

 

Fyll inn brynene dine

Nå som du er fornøyd med formen, hva med dybden? Hvis du har lyst til å få fyldigere bryn, kan du fylle dem ved hjelp av sminke. Øyenbrynsblyanter eller -skygger er fine å ha når man vil tette igjen mellomrommene mellom hårene. Vanligvis er det buen og «halen» på brynet som er mørkest og mest definert, så dette er gode steder å ta utgangspunkt i. Den innerste delen mot midten av ansiktet ditt bør se mykere og mer naturlig ut.

Når du bruker blyant, velg en som har lignende farge som din naturlige hårfarge, og bruk korte, lette strøk for å fylle inn de tomme områdene. Ved å bruke en farge som tilsvarer dine opprinnelige farger, vil det hele se mer naturlig ut. Hvis du vil bruke øyenbrynsskygge i stedet, tar du en vinklet børste og påfører skyggen i samme retning som hårveksten for å få en skarp og presis linje. Deretter bruker du en ren maskarabørste for å fordele fargen jevnt over brynshårene. Dette vil gi deg et mer naturlig utseende. Du kan fortsette med å tilføre og børste ut til du er helt fornøyd med resultatet. Når du er klar, kan du ta på øyenbrynsgel – dette hjelper med å holde brynene på plass.

Ikke bekymre deg hvis brynene dine ikke blir fullstendig identiske. Husk at øyenbryn er søstre, ikke tvillinger, så de kan fortsatt se vakre ut sammen selv om de ikke er nøyaktig like.