Hvorfor velge voks fremfor barberhøvler?

Hvis du tenker tilbake, var nok din første hårfjerningserfaring med en barberhøvel, og du har sannsynligvis fortsatt å bruke barberhøvel regelmessig siden den gang. Vi sier ikke noe på det. Barberhøvler er praktiske og kan få jobben gjort med lite innsats. Men selv om barberhøvler kan virke som det beste alternativet, finnes det andre metoder med fordeler som er verdt å utforske videre. Selv om voksing tar litt lengre tid enn barbering, gjør voksing at huden holder seg glatt i opptil 4 uker, slik at du sannsynligvis vil bruke mindre tid og penger i det lange løp. Interessert? Les videre for å lære om flere praktiske årsaker til at voksing kan bli ditt nye foretrukne alternativ:

1. Vokset hår vokser tilbake mykere enn barbert hår*

Dette er fordi voksing fjerner håret med roten, mens barberhøvelen kutter håret ved hudoverflaten. Derfor vokser de tilbake uten de harde, stive kantene som du kan få ved barbering. Det er disse kantene som gir den skrapende teksturen bare kort tid etter at håret begynner å vokse ut. Ved å fjerne hårene ved hjelp av voks fremfor barberhøvel vil du unngå stikkende hårstubber og få et resultat som varer lenger.

*Gjelder for vårt utvalg av Veet® voksstrips.

2. Inngrodde hår

Dette er noe som kan skje ved all form for hårfjerning, men som er spesielt vanlig ved barbering. Sjansen for å få inngrodd hår er større hvis man barberer mot hårveksten. Derfor anbefales det å barbere i samme retning som håret vokser. De skarpe kantene på hårstråene vil bore seg inn i huden i stedet for å vokse ut av den. Dette kan resultere i inngrodde hår, som kan ses som mørke punkter under huden. I verste fall kan det resultere i barberingsutslett og gi hissige røde og ujevne felter på huden.

3. Vokset hår vokser tilbake tynnere og mykere over tid

Det er en myte at voksing kan gjøre at håret vokser ut igjen tykkere. Hvis dette var sant, hadde vi sett mange flere menn i salonger som ville ha hodet sitt vokset! Årsaken til denne myten kan være at voksing drar ut også svært korte hår, slik at de etter noen runder med voksing vil være i den samme vekstsyklusen og vokse lenger sammen. (Dette er bra, siden det garanterer at du vil få fjernet alt hår hver gang!) Sannheten er at ved epilering (dvs. når man drar ut hårene med røttene) kan det faktisk svekke dem, slik at håret vokser tilbake tynnere og mykere over tid. Uavhengig av fordelene og ulempene ved visse hårfjerningsmetodene, er det alltid viktig å velge det beste alternativet for deg. Alles kropp reagerer forskjellig på ulike behandlinger, så prøv ut forskjellige teknikker før du bestemmer deg for én. Vei fordeler mot ulemper, og prøv våre Expert eller Pure voksstrips som er brukervennlige – også for nybegynnere, for å få en bedre oversikt over hvilke alternativer som finnes. Vakker, silkemyk hud er innenfor rekkevidde.